STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Algarvetocht (P) **/*** Tocht gaat door. Op dit moment 14 deelnemers.

woensdag 13 februari t/m woensdag 20 februari 2019 (8 dagen)

Aan het einde van de winter actief buiten zijn. Wandelen in het oosten van de Algarve, langs de Atlantische oceaan en een brede rivier.
Deelnemers: minimaal 10
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op woensdag 13 februari 2019 vanaf Schiphol. De vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.
Inclusief: vliegreis Schiphol-Faro retour
6x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
transfer hotel 1 naar hotel 2
vervoer i.v.m. wandeltochten
8x koffie met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 2 hotels
7x ontbijt
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes die je gebruikt in de hotels
lunch tijdens de rustdag
Prijs: € 1300,00


Op het Europese vasteland heeft de Algarve de beste papieren in huis als het gaat om een mild klimaat in de maand februari. Niet voor niets brengen veel Nederlanders de winter door in het zuiden van Portugal. Zij kiezen dan veelal de omgeving van Tavira en Montegordo uit, omdat het hier aan de Sotavento (lijzijde) minder hard waait dan in het westen, de Barlovento (loefzijde), waar de wind vrij spel heeft.
Met een beetje geluk lopen we in de zon bij temperaturen, die kunnen oplopen tot 20 graden.
Terwijl het bij ons nog volop winter is, staan in de Algarve reeds verschillende struiken en kruiden in bloei. Bijzonder fraai is de bloesem van de amandel. Vanaf een afstandje lijkt het alsof de boompjes met een laagje sneeuw zijn bedekt. Van dichtbij bekeken, blijken de bloemen niet wit maar zachtroze te zijn.

De Algarvetocht heeft al verschillende malen op het programma van UNIEK Voettochten gestaan. We hebben tussen 2004 en 2015 overnacht in Vila do Bispo, Caldas de Monchique, Alte, Querenca en Tavira. In 2019 komt daar de plaats Alcoutim bij. Een stadje in het binnenland, gelegen aan de grensrivier de Guadiana. Nieuw is ook het tijdstip, waarop we naar de Algarve gaan. Nog niet eerder hebben we in februari op Ilha de Tavira, door de zoutpannen en in de heuvels nabij de Guadiana gelopen.

Na onze vliegreis van Amsterdam naar Faro reizen we met een of twee minibusjes naar onze eerste verblijfplaats. Dat is Tavira, een stad gelegen in het oosten van de Algarve en bijna aan de kust. In het centrum van Tavira is veel te zien, vooral nabij de oude stenen boogbrug over de rivier. Er zijn terrasjes, leuke winkeltjes, diverse kerken en enkele parken. De stad wordt aan twee kanten omgeven door zoutpannen. Nabij de monding van de rivier ligt een langgerekt eiland. We wandelen over het strand van Ilha de Tavira en we lopen over smalle dijkjes dwars door zoutpannen heen. Daar wemelt het van de watervogels, o.a. flamingo’s.
In Tavira overnachten wij in een hotel op loopafstand van het centrum. Comfort: ••

Tijdens de tweede helft van de reis verblijven we drie nachten in een hotel aan de rand van Alcoutim. Comfort: •/••
De plaats Alcoutim ligt in het binnenland. Aan de westzijde van de rivier de Guadiana. Aan de overkant ligt Spanje. Vanuit Alcoutim gaan we ondermeer naar Foz de Odeleite en Almada de Ouro. Twee dorpjes met een fraai achterland, bestaande uit lage heuvels (tot maximaal 170 meter hoog), die deels begroeid zijn met bos. Regelmatig zijn er doorkijkjes richting de rivieren Odeleite en Guadiana.
De wandelingen rondom Tavira en Alcoutim zijn maximaal 17 kilometer lang.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1300,- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op woensdag 13 februari 2019. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).