STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Amelandtocht **/*** Tocht gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.

maandag 9 september t/m donderdag 12 september 2019 (4 dagen)

Heerlijk nazomeren op de Wadden
Deelnemers: minimaal 10
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op maandag 9 september 2019 om 14.30 uur vanuit Hotel Nes in Nes
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket) (dag 2 en 3)
3x diner (3-gangenmenu)
een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
vervoer per lijnbus, indien nodig, op dag 2 en dag 3
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: De drankjes die je in het hotel gebruikt
Kosten veerboot
Prijs: € 425,00


Let op!
Het verblijfsadres van deze reis is gewijzigd. We slapen niet in WestCord Hotel Noordsee, maar in Hotel Nes (9 personen) en Hotel Ameland (4 personen). Beide hotels liggen praktisch naast elkaar aan dezelfde weg als WestCord Hotel Noordsee.

Ameland is een langgerekt eiland. Van west naar oost bedraagt de afstand 25 kilometer. Van noord naar zuid is het eiland gemiddeld nog geen 3 kilometer breed. Je loopt dus in korte tijd van het Noordzeestrand naar de Waddendijk. In het "binnenland" kom je vooral landbouwgronden tegen. Ook liggen hier de dorpen (Nes, Buren, Ballum en Hollum) en recreatieterreinen. In vergelijking met Schiermonnikoog en Terschelling is de duinengordel op Ameland wat smaller. Zeker in het westelijke deel van het eiland. Er zijn daarom wat minder natte terreinen en heidevelden in de duinen te vinden. Ook de dennenbossen op Ameland hebben doorgaans bescheiden afmetingen. Daar staat tegenover dat Ameland met Het Oerd, gelegen in het oosten, een natuurgebied van formaat heeft. Het Oerd, dat circa een derde deel van het eiland beslaat, is een overwegend open gebied met brakwatermoerassen, kreken, kwelders, kale duinen en brede stranden. Tussen paal 23 en paal 29 hebben wind en water vrij spel. Hetgeen betekent, dat het landschap er na een flinke storm heel anders uit kan zien.

Naast wandelingen "door weer en wind", zullen we ook de beslotenheid opzoeken van enkele dorpen. In het centrum van Ballum zijn bijvoorbeeld verschillende authentieke commandeurswoningen te vinden. Ze stammen uit de tijd, dat verschillende kapiteins van de handelsvloot en de walvisvaart na hun werkzame leven terugkeerden naar Ameland, om daar hun laatste jaren op aangename wijze door te brengen. Ballum was tevens de verblijfplaats van de Cammingha’s, of te wel de Heren van Ameland, die vanuit hun slot gedurende drie eeuwen het eiland bestuurd hebben.

De hoofdplaats Nes vormt de uitvalsbasis voor de wandelingen. Het dorp ligt in het midden van het eiland op korte afstand van de Veerdam, de Zwanewaterduinen en de Ballumerbocht. Andere interessante natuurgebieden (zoals Het Oerd en de Hollumerduinen) en bezienswaardigheden (zoals de vuurtoren en het centrum van Ballum) liggen allemaal binnen een straal van 10 kilometer rondom Nes.
Ons verblijfsadressen, Hotel Nes en Hotel Ameland, liggen vrijwel naast elkaar aan de noordrand van Nes. In Hotel Nes heeft UNIEK Voettochten 8 kamers gereserveerd en in Hotel Ameland 4 kamers. Wat inrichting en comfort betreft zijn de kamers van beide hotels vergelijkbaar. Comfort: •• ‘s Avonds gaan we met de hele groep "uit eten" in het op 10 minuten loopafstand gelegen centrum van Nes. In de directe omgeving van de hotels vind je een natuurmuseum en -park ‘de Vleijen’.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 425 per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor een eenpersoonskamer: € 20 per persoon per nacht.
Vertrek op maandag 9 september 2019 om 14:30 uur vanaf Hotel Nes in Nes.
Voor die tijd kun je op eigen gelegenheid naar Ameland reizen. Vanuit Holwerd vertrekt de veerboot. De overtocht duurt 50 minuten. In september zijn er op maandagochtend ten minste drie afvaarten. In de deelnemersbrief die een week voor het begin van de reis wordt verstuurd, zullen de precieze tijden van de veerboot worden vermeld.
Eenmaal op het eiland, kun je gebruik maken van de lijnbus. Bus 2 (Arriva) stopt nabij het hotel.
Je kunt ook met eigen vervoer naar Ameland komen. Auto’s van toeristen worden toegelaten.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).