STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Hümmlingtocht (D) */** Tocht gaat door. Op dit moment 16 deelnemers

maandag 9 juli t/m donderdag 12 juli 2018 (4 dagen)

Makkelijke wandelingen in een vlak, maar verrassend bosrijk gebied in het noordwesten van Duitsland
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op maandag 9 juli 2018 om 13.30 uur vanuit Hotel Clemenswerther Hof in Sögel
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
3x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
1 kop koffie of thee bij aankomst in hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
Exclusief: De drankjes in het hotel waar je verblijft
Prijs: € 365,00


Vanuit Emmen is het circa 60 kilometer rijden naar Sögel, een stadje, dat omgeven wordt door bossen, heidevelden, hoogveen, moerassen en enkele rivierdalen. Dit kleinschalige gebied in de deelstaat Nedersachsen wordt aangeduid met "Der Hümmling". Er is weinig reliëf, de hoogste "heuvel" komt net boven de 70 meter uit.

Naast natuurschoon herbergt de Hümmling kostbaar cultuurgoed in de vorm van hunebedden, wind- en watermolens en een indrukwekkend jachtslot.
Het jachtslot, genaamd Clemenswerth, ligt aan de rand van Sögel. Het werd tussen 1737 en 1747 gebouwd in opdracht van Kurfürst Clemens August. Het unieke paleisje met prachtige centraalbouw en acht stervormig geordende gastenpaviljoenen is een architectonisch meesterwerk.
De paviljoenen rond het eigenlijke kasteel dragen de namen van de keurvorst, zijn bisdommen Keulen, Münster, Paderborn, Hildesheim, Osnabrück en van de zetel van de Duitse Orde Mergentheim.
Aan het riviertje de Mittelrade ligt een andere belangrijke bezienswaardigheid: de Hüvener Mühle. Deze molen maakte optimaal gebruik van zowel de wind als het stromende water.

Sögel ligt in de regio Emsland, circa 60 kilometer ten oosten van Emmen en circa 90 kilometer ten noordoosten van Hengelo. Het dichtstbijzijnde station ligt in Lathen (lijn Münster - Emden - Norddeich), op 15 kilometer afstand van Sögel.
Veel handiger is het, om als treinreiziger naar NS-station Hengelo te reizen. Vervolgens kun je om 11.00 uur met de reisleider of een andere chauffeur meerijden naar Sögel. Indien gewenst kan er ook "gecarpooled" worden. Deelnemers, die bij elkaar in de buurt wonen, zouden met 1 auto naar de Hümmling kunnen rijden.

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € 365,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).