STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Hoge Venentocht (B) ***/**** Volgeboekt!!! Op dit moment 17 deelnemers.

dinsdag 21 augustus t/m vrijdag 24 augustus 2018 (4 dagen)

Bij onze zuiderburen zoeken we het wat hogerop. Op 675 meter hoogte de stilte en schoonheid van het veen ervaren
Deelnemers: minimaal 6
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 21 augustus 2018 om 13.30 uur vanuit Hotel Eifeler Hof in Manderfeld
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
4x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
op eindpunt: een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
Exclusief: De drankjes in het hotel waar je verblijft
Prijs: € 365,00


Deze reis is volgeboekt. Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in het hotel.

Notabene
Het hotel, waar we verblijven is gewijzigd. We slapen niet in Hotel Drosson te Wirtzfeld, maar in Hotel Eifeler Hof te Manderfeld. Hotel Drosson is van 22 tot en met 26
augustus afgehuurd door een grote sponsor van de Formule 1-races in Franchorchamps. Wat comfort betreft zijn beide hotels vergelijkbaar. Hetzelfde geldt voor de ligging: in een dorp met verschillende interessante wandelgebieden in de directe omgeving. Het dorp Manderfeld ligt circa 20 kilometer ten zuidoosten van Wirtzfeld. Van hieruit is het wat verder rijden naar het natuurgebied De Hoge Venen.

Vanuit het in de gemeente Büllingen gelegen dorp Manderfeld, wandelen we vier dagen in verschillende richtingen. We verkennen het golvende weide- en boslandschap over smalle asfaltweggetjes, maar vooral over grind- en zandpaden. Soms staan we boven op een heuveltop en genieten van een prachtig vergezicht. In de verte zien we witte kerktorentjes die de talrijke dorpen in de omgeving kenmerken. Dan weer dalen we af in een dal waar we een snelstromend beekje volgen. Op dag 3 bezoeken we tevens twee grote veengebieden. We rijden dan met een aantal auto’s naar de uitspanning Baraque Michel, om vandaar uit naar de bron van de Helle te lopen en een ronde door het Fagne du Polleur te maken. Op de meest natte en kwetsbare stukken van het hoogveen zijn vlonderpaden aangelegd, zodat we waarschijnlijk droge voeten zullen houden.

Deze reis kent twee volle wandeldagen. Dan bedraagt de wandelafstand maximaal 17 kilometer. Op dinsdag en vrijdag wordt er maximaal 10 kilometer gewandeld.

We logeren in Hotel Eifeler Hof in Manderfeld. Dit hotel beschikt over 13 ruime en comfortabele kamers, die allemaal voorzien zijn van een eigen badkamer met toilet en douche. Tevens is er een restaurant, een café en een wellnessruimte (whirlpool, sauna, solarium, stoomdouche) aanwezig. Hotel Eifeler Hof ligt op 550 meter hoogte in het centrum van Manderfeld (420 inwoners) tegenover de Sint-Lambertuskerk. Comfort: ••

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € 365,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer. € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op dinsdag 21 augustus 2018 om 13.30 uur vanaf Hotel Eifeler Hof, Büllingen (Manderfeld), België. Treinreizigers worden opgehaald vanaf NS-station Maastricht om 11.00 uur. Vanuit Maastricht is het nog circa 1,75 uur rijden naar Manderfeld (circa 110 km).

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).