STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Museumwandeling Heino * Op dit moment 3 deelnemers

zondag 15 juli t/m zondag 15 juli 2018 (1 dagen)

Genieten van beeldende kunst op een landgoed
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op zondag 15 juli 2018 om 11.00 uur vanaf station Heino (Ov)
Inclusief: koffie/thee met gebak onderweg
begeleiding door gids
wandeling
Exclusief: entree kasteel en beeldentuin
lunch
Prijs: € 18,00


Wandelen en museumbezoek kunnen prima samengaan. Zeker wanneer je voor dit doel een kasteel met een beeldentuin in een afwisselend landschap uitkiest.

Kasteel Het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Het Nijenhuis wordt voor het eerst genoemd in 1382. In de loop van de eeuwen werd het door verschillende adellijke geslachten bewoond. Waaronder de families Van Ittersum, Bentinck en Von Knobelsdorff. Vanaf 1958 doet het kasteel dienst als museum. In 2003/2004 is Het Nijenhuis onder leiding van architect Gunnar Daan grondig verbouwd en gerenoveerd. Sinds 2005 vormt het kasteel samen met Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle Museum de Fundatie. Kasteel, bijgebouwen, tuin en waterpartijen vormen het decor van een unieke collectie, waarin oude, moderne en hedendaagse kunst elkaar op fascinerende wijze aanvullen en versterken.

Het begin van de middag (circa 12.30 - 14.00 uur) is gereserveerd voor een bezoek aan de beeldentuin en het kasteel. Kort daarvoor, bestellen we in het museumcafé een kop koffie of thee met iets lekkers erbij.
Tijdens de tweede helft van de middag (circa 14.00 - 16.30 uur), lopen we over Landgoed ‘t Nijenhuis (bos, houtsingels, lanen, akkers, weilanden en boerderijen) en kijken we uit over het water van het Japiksgat. In totaal bedraagt de wandelafstand 12 kilometer.

De Museumwandeling start vanaf de parkeerplaats van NS-station Heino (noordoostkant, nabij spoor 1).
Tussen de stations Zwolle en Almelo rijdt op zondag twee keer per uur een stoptrein. Deze trein stopt in Heino (eerste station vanaf Zwolle, vierde station vanaf Almelo).
In de directe omgeving van NS-station Heino kun je je auto kwijt. Er is een behoorlijk aantal gratis parkeerplaatsen beschikbaar. Het station ligt vlakbij de viersprong Stationsweg/Parallelweg/Stationsweg. Precieze adres: Stationsweg, 8141 SE, Heino.
Per auto is het station van Heino te bereiken via de N35 (weg Zwolle - Almelo). Verlaat de N35 bij de afslag Heino. Rijd naar het centrum en ga nabij de grote kerk (Nederlands Hervormd) een zijstraat in. Vanuit Zwolle gezien, slaan je rechtsaf. Kom je uit de richting van Almelo, rijdt dan een driekwart rondje om de kerk en sla vervolgens rechtsaf. Dit is de Stationsweg. Volg deze weg circa 1,5 kilometer. Je verlaat het dorp Heino. Kort daarna ligt rechts het station en de parkeerplaats.

De reissom van de Museumwandeling bedraagt € 18,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank te betalen. Hiervoor ontvang je een bevestiging/factuur.
De toegangsprijs van het museum is niet bij de reissom inbegrepen.
Bij de kassa van kasteel Het Nijenhuis en beeldentuin dien jezelf een kaartje te kopen. Entree kasteel en beeldentuin: € 12,50 per persoon. De toegang is gratis, wanneer je in het bezit bent van een museumkaart.

Aantal deelnemers: min. 8; max. 20.
De tocht wordt begeleid door Rowan Koster. Zijn mobiele nummer is: 06-51742871.
Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 13 juli 2018.
Je dient zelf met de auto of het openbaar vervoer naar Heino te komen. Er wordt van tevoren geen deelnemersbrief verstuurd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met *.