STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Bearatocht (IRL) **** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 12 deelnemers.

dinsdag 16 juli t/m dinsdag 23 juli 2019 (8 dagen)

Het meest authentieke schiereiland van Zuidwest-Ierland. Geen zomerse hitte maar milde temperaturen (tussen de 16 en 24 graden).
Deelnemers: minimaal 10
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 16 juli 2019 vanaf Schiphol
Inclusief: vliegreis Schiphol - Cork v.v.
transport Cork-hotel 1
transport hotel 1 - hotel 2
transport hotel 2 -vliegveld Cork
7x overnachting in hotel
7x ontbijt
7x diner (3-gangenmenu)
6x lunch(pakket)
op de wandeldagen koffie/thee met iets erbij onderweg
begeleiding door gids
alle transport tijdens wandeldagen
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: drankjes in hotels
lunch tijdens vrije dag
excursie(s) tijdens vrije dag
Prijs: € 1385,00


Deze reis is volgeboekt. Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in de B en B‘s in Castletownbere.

steekwoorden:
nieuwe bestemming, vliegreis, kliffen, baaien, stranden, heuvels en bergen, kleine dorpen, stukjes veen

In het zuidwesten van Ierland, waar de Atlantische Oceaan diepe inhammen in de rotsachtige kust heeft geslepen, liggen de graafschappen Cork en Kerry.
Het langgerekte schiereiland Beara heeft een afwisselende kustlijn. Grauwe kliffen en gouden stranden wisselen elkaar af. In het binnenland zijn naast ruige bergen (o.a. de Caha Mountains met toppen tussen de 500 en 700 meter hoogte) ook enkele lieflijke valleien te vinden. Vrijwel alle dorpen en stadjes liggen op korte afstand van de het zoute water. Voor de zuidkust ligt in de Bantry Bay het 9 bij 3 kilometer grote Bere Island. In de zomer kun je hier per veerboot komen. Helemaal aan het "einde van de wereld" ligt Dursey Island, bereikbaar per Cable Car (metalen overspanning met gondel).

Na aankomst op het vliegveld van Cork rijden we met een of twee busjes naar de "hoofdstad" van Beara Peninsula, Castletownbere, waar we vier nachten logeren. Er zijn kamers geboekt in drie B en B‘s (Sea Breeze, Cottage Heights, Lynch‘s on the Pier) die bij elkaar in de buurt liggen. ‘s Avonds gaan we gezamenlijk "uit eten". Nabij de haven en in het centrum van Castletownbere zijn verschillende goede eetadressen te vinden. Comfort B en B‘s : •/••
Vanuit Castletownbere zijn verschillende interessante wandelgebieden gemakkelijk te bereiken. Zoals Bere Island en Slieve Miskish Hills.
Op zaterdag 20 juli verplaatsen we ons, aan het einde van de ochtend, naar het stadje Glengarriff, dat aan het begin ligt van het Beara schiereiland. Hier verblijven we drie nachten in het Eccles Hotel. Comfort: •• Glengarriff ligt aan een beschutte inham van de Bantry Bay. In het achterland zijn bossen, meren en megalietgraven te vinden.
Deze reis telt vijf volledige wandeldagen en een rustdag.
Op de eerste en laatste dag zullen we -afhankelijk van de vliegtijden- enige tijd kunnen besteden aan een wandeling in de buurt van het hotel. De rustdag is op zaterdag 20 juli. Tijdens de middag heb je de tijd, om nader kennis te maken met Glengarriff.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1385,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in de hotels waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer € 20,- p.p.p.n.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ****.

N.B.
Geef, als je je aanmeldt voor deze reis ook je geboortedatum door! Bovendien is het belangrijk, dat je de juiste namen doorgeeft. Te weten: eerste volledige voornaam (zoals in je paspoort of identiteitskaart staat vermeld) en officiële achternaam.

Zoals het er nu (28 mei 2019) naar uitziet, vertrekken we op dinsdag 16 juli a.s. om 09.30 uur vanaf Schiphol (vluchtnummer EI 0841). Je dient tweeëneenhalf uur van tevoren op Schiphol aanwezig te zijn. Om 10.20 uur (lokale tijd, in Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland) landen we op het vliegveld van Cork.
De terugvlucht vindt in twee etappes plaats op dinsdag 23 juli. Vanuit Cork vliegen we om 11.40 uur naar Londen-Heathrow (BA 5928), waar we om om 13.05 uur aankomen. Hier stappen we over op een ander vliegtuig (BA 0432), dat om 14.40 uur vertrekt naar Schiphol. Verwachte aankomsttijd in Amsterdam: 17.00 uur.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).