STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Bearatocht (IRL) **** Tocht gaat door. Op dit moment 12 deelnemers. Facturen worden tussen 23-4 en 15-5-2019 verstuurd.

dinsdag 16 juli t/m dinsdag 23 juli 2019 (8 dagen)

Het meest authentieke schiereiland van Zuidwest-Ierland. Geen zomerse hitte maar milde temperaturen (tussen de 16 en 24 graden).
Deelnemers: minimaal 10
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 16 juli 2019 vanaf Schiphol
Inclusief: vliegreis Schiphol - Cork v.v.
transport Cork-hotel 1
transport hotel 1 - hotel 2
transport hotel 2 -vliegveld Cork
7x overnachting in hotel
7x ontbijt
7x diner (3-gangenmenu)
6x lunch(pakket)
op de wandeldagen koffie/thee met iets erbij onderweg
begeleiding door gids
alle transport tijdens wandeldagen
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: drankjes in hotels
lunch tijdens vrije dag
excursie(s) tijdens vrije dag
Prijs: € 1385,00


steekwoorden:
nieuwe bestemming, vliegreis, kliffen, baaien, stranden, heuvels en bergen, kleine dorpen, stukjes veen, kabelbaan

In het zuidwesten van Ierland, waar de Atlantische Oceaan diepe inhammen in de rotsachtige kust heeft geslepen, liggen de graafschappen Cork en Kerry.
Het langgerekte schiereiland Beara heeft een afwisselende kustlijn. Grauwe kliffen en gouden stranden wisselen elkaar af. In het binnenland zijn naast ruige bergen (o.a. de Caha Mountains met toppen tussen de 500 en 700 meter hoogte) ook enkele lieflijke valleien te vinden. Vrijwel alle dorpen en stadjes liggen op korte afstand van de het zoute water. Voor de zuidkust ligt in de Bantry Bay het 9 bij 3 kilometer grote Bere Island. In de zomer kun je hier per veerboot komen. Helemaal aan het "einde van de wereld" ligt Dursey Island, bereikbaar per Cable Car (metalen overspanning met gondel).

Na aankomst op het vliegveld van Cork rijden we met een of twee busjes naar de "hoofdstad" van Beara Peninsula, Castletownbere, waar we vier nachten logeren in een driesterrenhotel (nadere informatie volgt). Comfort: ••
Vanuit Castletownbere zijn verschillende interessante wandelgebieden gemakkelijk te bereiken. Zoals Bere Island en Slieve Miskish Hills.
Op zaterdag 20 juli verplaatsen we ons, aan het einde van de ochtend, naar het stadje Glengarriff, dat aan het begin ligt van het Beara schiereiland. Hier verblijven we drie nachten in een driesterren hotel (nadere informatie volgt). Comfort: •• Glengarriff ligt aan een beschutte inham van de Bantry Bay. In het achterland zijn bossen, meren en megalietgraven te vinden.
Deze reis telt vijf volledige wandeldagen en een rustdag.
Op de eerste en laatste dag zullen we -afhankelijk van de vliegtijden- enige tijd kunnen besteden aan een wandeling in de buurt van het hotel. De rustdag is op zaterdag 20 juli. Tijdens de middag heb je de tijd, om nader kennis te maken met Glengarriff.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1385,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in de hotels waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer € 20,- p.p.p.n.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ****.

N.B.
Geef, als je je aanmeldt voor deze reis ook je geboortedatum door! Bovendien is het belangrijk, dat je de juiste namen doorgeeft. Te weten: eerste volledige voornaam (zoals in je paspoort of identiteitskaart staat vermeld) en officiële achternaam.

Vertrek op dinsdag 16 juli 2019 vanaf Schiphol. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).