STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Toon Kortoomstocht (De Peel) *** Tocht gaat door. Op dit moment 7 deelnemers.

dinsdag 17 juli t/m woensdag 18 juli 2018 (2 dagen)

"Mijn kinderen eten turf". Wandelend en fietsend op zoek naar het "zwarte goud".
Deelnemers: minimaal 7
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 17 juli 2018 om 11.00 uur vanuit Fletcher Hotel Willibrordhaeghe in Deurne
Inclusief: kop koffie of thee voor aanvang wandeling (dag 1)
1x hotelovernachting
2x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
1x ontbijt
1x lunch(pakket)(dag 2)
begeleiding door gids
1x diner (3-gangenmenu)
groepsfoto (per e-mail)
fietshuur dag 1 en dag 2 ("gewone" fiets met handremmen en minimaal 3 versnellingen)
soep na afloop van de wandeling (dag 2)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 180,00


Tweedaagse vanuit Deurne. Op de fiets rijden we op dag 1 en op dag 2 naar een natuurgebied, om vervolgens een wandeling van 14 tot 17 kilometer te maken door het bos en/of veen. De fietstochten zijn tussen de 20 en 25 kilometer lang.

Wie zich verdiept in het verleden van De Peel, kan niet om de naam van Toon Kortooms heen. In zijn boeken, waaronder Beekman en Beekman, Help de dokter verzuipt en Mijn kinderen eten turf, beschrijft hij het leven van de gewone man en vrouw in het uitgestrekte hoogveengebied van weleer. Het was niet gemakkelijk, om de kost te verdienen met turf steken. Of een treetje hoger te klimmen op de maatschappelijke ladder. Iedere dag moesten er vele monden gevoed worden. Het was de tijd van de grote gezinnen. En van de macht van de kerk. De pastoor stond in hoog aanzien. Als hij op huisbezoek kwam, werd hij met alle egards ontvangen. Ook was het voor de familie een grote eer, wanneer een van de kinderen, meestal de jongste zoon, als monnik intrad in een klooster.
Naast een beschrijving van het harde bestaan, was er in de boeken van Toon Kortooms ook ruimte voor humor. Al dan niet in combinatie met geheime liefdes en/of zakelijke transacties. Onverwachte gebeurtenissen konden een prille relatie in de kiem smoren.

Op de eerste dag treden we letterlijk in de voetsporen van Toon Kortooms als we het dorp Griendtsveen en omgeving bezoeken. Ten zuiden van Griendtsveen strekt zich de Mariapeel uit, een hoogveengebied, dat door een aantal specifieke beheersmaatregelen een stuk natter geworden is. Nabij de spoorlijn bevindt zich het Toon Kortoomspark. Hier gaan we genieten van koffie/thee met iets lekkers erbij. Tevens zullen we een rondje door de tuinen lopen.
Voor woensdag staat landgoed De Stippelberg, tussen de dorpen Milheeze en De Rips op het programma. We lopen dan door een uitgestrekt bos met enkele heideperceeltjes en een hoogveenrestant. Met een beetje geluk, kunnen we tijdens de wandeling het fenomeen "wijstgronden" (verrkleuringen in de ondergrond als gevolg van het omhoog komen van de bodem) van nabij aanschouwen.

We verblijven 1 nacht in Fletcher Hotel Willibrordhaeghe aan de zuidrand van Deurne. Het hotel, dat in juni 2017 zijn deuren heeft geopend, is gevestigd in een voormalig klooster en telt 99 kamers. Alle kamers zijn nieuw ingericht en voorzien van modern comfort zoals wifi, lange bedden en een eigen douche plus toilet. Comfort: ••

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 180,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op dinsdag 17 juli 2018 om 11.00 uur vanaf Fletcher Hotel Willibrordhaeghe in Deurne.
Het hotel ligt op loopafstand (circa 1,5 kilometer) van het station (spoorlijn Eindhoven - Venlo). Bovendien is er een bushalte nabij de ingang van het hotel, waar regelmatig lijnbussen stoppen.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).