STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Snertwandeling **

zondag 9 december t/m zondag 9 december 2018 (1 dagen)

Over het "Eibertjespad" naar Vierhouten en terug. Dagwandeling op de Noordwest-Veluwe.
Deelnemers: minimaal 10
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Zondag 9 december 2018 om 11.00 uur, vanaf de hoofduitgang van NS-station Nunspeet
Inclusief: erwtensoep met spek en roggebrood of vegetarische soep
begeleiding door gids
Exclusief:
Prijs: € 18,00


Nu eens geen "koffie met iets erbij", maar een stevig bord erwtensoep met roggebrood en spek halverwege de wandeling. Zo vlak na Sinterklaas hebben de meeste mensen even genoeg van alle zoetigheid. Bovendien smaakt erwtensoep heerlijk, wanneer je een paar uur hebt doorgebracht in de (vries)kou.

Op 9 december treden we in de voetsporen van Eibertje. "Eibertje was jaren geleden een arm wijfje van de Zoom, het Nunspeetse buurtje, waar toen de eekschillers, kolenbranders en bezembinders in hun schilderachtige stulpjes huisden. Veel meer dan plaggenhutten waren het niet. Eibertje dan kuierde regelmatig naar Vierhouten om te bedelen. Ze volgde de kortste weg: recht door de hei. Het spoor, dat haar klompen nalieten, werd langzamerhand een voetpaadje, waarvan later ook anderen gebruik maakten".
Vierhouten is ook ons doel. Echter niet om te bedelen, maar om (erwten)soep te eten. Op de terugweg volgen we een andere route. We lopen dan via het Mosterdveen en het Renteloos Voorschotbosch.

De kosten voor deze eendaagse wandeling (16 kilometer) bedragen 18,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank over te maken. Je ontvangt hiervoor een factuur. Een week voor aanvang van de dagwandeling ontvang je geen deelnemersbrief. Je dient met behulp van de gegevens op deze pagina naar het beginpunt van de wandeling te komen.

Vertrek op zondag 9 december 2018 om 11.00 uur, vanaf de hoofduitgang van station Nunspeet (ligt aan de spoorlijn Amersfoort - Zwolle). Het adres is: Stationsplein 1, 8071 CH, Nunspeet. In de directe omgeving van het station, kun je je auto gratis parkeren. Ook is het mogelijk om je auto gratis neer te zetten op het Veluwetransferium, dat vlakbij het station ligt. Adres Veluwetransferium: Plesmanlaan 2, 8072 PT, Nunspeet.

De tocht wordt begeleid door Rowan Koster (06-51742871).
Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 7 december 2018. Vermeld bij je opgave s.v.p. of je erwtensoep (met plakjes worst) dan wel vegetarische soep wilt.