STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Eindejaarstocht (D) **/*** Op dit moment 4 deelnemers

zaterdag 28 december t/m maandag 30 december 2019 (3 dagen)

Tussen de feestelijkheden door er op uit. Naar onze oosterburen. Wandelen in het Reichswald op 30 kilometer afstand van Nijmegen.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 15
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 28 december 2019 om 12.30 uur vanaf de ingang van hotel Nierswalder Landhaus in Nierswalde nabij Goch
Inclusief: 3x koffie/thee met "iets erbij"
2x ontbijt
2x hotelovernachting
begeleiding door gids
2x diner
op eindpunt: een kop soep met een belegd broodje (dag 3)
1x lunch(pakket)(dag 2)
groepsfoto (per e-mail)
koffie/thee bij aankomst (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 300,00


Herken je jezelf in het volgende dilemma? Je bent met de feestdagen onder de pannen. Je hebt leuke afspraken gemaakt met vrienden en bekenden. Zowel met Kerstmis als Oud en Nieuw. Maar je wilt er ook graag even tussenuit. Even ontsnappen aan de hectiek. De stilte van de natuur opzoeken. Buiten zijn.
UNIEK Voettochten biedt je een oplossing. Drie dagen lekker wandelen tussen de feestdagen door. Even geen gedoe aan je hoofd. Gewoon het ene been voor het andere zetten.

Zodra je bij Groesbeek de grens oversteekt, kom je in het Reichswald terecht. Een uitgestrekt bos van 12 bij 6 kilometer. Aan de oostrand van het Reichswald ligt het dorpje Nierswalde.
Nierswalde is nog geen vijfenzeventig jaar oud. Kort na de Tweede Wereldoorlog is het gesticht als landbouwnederzetting. Een stuk van het Reichswald moest wijken voor weilanden en akkers. Inmiddels is Nierswalde geen boerendorp meer. De meeste inwoners werken elders. In de nabijgelegen steden Goch en Kleve of nog verder in het Ruhrgebiet. Ook wonen er veel Nederlanders.

Het spreekt voor zich, dat we tijdens de wandelingen flinke lappen van het Reichswald meepakken. Op de kaart ziet het Reichswald er wat saai uit; lange rechte paden met vierkante bospercelen. In de praktijk is het Reichswald behoorlijk gevarieerd, er is veel loofhout en jonge opstanden worden afgewisseld door vakken met dikke en hoge bomen. Er zijn zelfs stukken, waar het bos al tientallen jaren met rust wordt gelaten. Open plekken zijn er ook. In de vorm van wildweides, heideveldjes en een militaire begraafplaats. Net ten zuiden van het Reichswald stroomt de Niers, een riviertje dat bij Gennep in de Maas uitmondt.
Op dag 2 combineren we onze boswandeling met een bezoek aan Kleve. Het Kurpark met zijn zichtassen, sculpturen, waterpartijen en terrassen is een waardige entree tot de stad.

Wij verblijven twee nachten in het ruim opgezette landgoedhotel Nierswalder Landhaus. Het hotel telt 30 kamers. Een aantal daarvan is gelegen in een oude dorpsschool, dat ook op het terrein staat. Alle kamers hebben royale afmetingen en zijn luxueus ingericht. Ook de badkamer is een plaatje. Het diner gebruiken we in het restaurant van het hotel. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met verse en streekeigen producten. Kwaliteit staat voorop. Op het menu staan daarom geen grote schnitzels met bratwurst. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Het hotel is rustig gelegen op loopafstand van het Reichswald. Comfort: ••

De afstanden die we lopen zijn tussen de 12 en 18 kilometer per dag.

Het Nierswalder Landhaus ligt tussen de steden Goch en Kleve. Treinreizigers kunnen om 11.45 uur bij station Kleve worden opgehaald. De afstand tussen station Nijmegen en station Kleve kun je overbruggen met bus 58 van het Duitse Vervoerbedrijf NIAG. In deze bus, kun je gebruik maken van je OV-chipkaart. Bus 58 rijdt overdag op zaterdagen met een frequentie van 1x per uur.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 300,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).