STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Leudaltocht */** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 13 deelnemers.

zaterdag 16 maart t/m zondag 17 maart 2019 (2 dagen)

Lopen langs kronkelende beken in het midden van Limburg
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 16 maart 2019 om 11.15 uur vanuit Hotel ‘t Anker in Heythuysen
Inclusief: kop koffie of thee voor aanvang wandeling (dag 1)
1x hotelovernachting
2x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
1x ontbijt
1x lunch(pakket)(dag 2)
begeleiding door gids
1x diner (3-gangenmenu)
soep na afloop van de wandeling (dag 2)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 185,00


Deze reis is volgeboekt. Reden: het hotel heeft geen kamers meer beschikbaar.

steekwoorden:
nieuwe bestemming, begin van de lente, eerste bloemen, bosjes, bossen, glooiingen, beekdal, watermolen

In het midden van Limburg, aan de westkant van de Maas, ligt nabij Roermond een bosrijk gebied met drie beekdalen.
Tevens wordt het Leudal gekenmerkt door kleine stukjes heide, verschillende vennen, enkele oude watermolens, twee kastelen en zoals gebruikelijk in Limburg de nodige kapelletjes.
In de loop van de tijd hebben de vrij meanderende Zelster- en Tungelroysche Beek diepe dalen uitgesleten. Nabij het water en op de hellingen van het beekdal groeien verschillende loofbomen zoals elzen, eiken en beuken. In het vroege voorjaar valt er nog veel licht op de bodem. De eerste bloemen van het speenkruid, de dotterbloem en het bosviooltje verschijnen. Het is tevens de periode, dat de tjiftjaf weer zijn wijsje laat horen. Op de wat hogere dekzandruggen zijn in het verleden veel dennen en sparren aangeplant. Echte heuvels kom je overigens niet tegen in dit deel van Limburg. De hoogste bultjes in het landschap liggen nog geen 30 meter boven NAP.
Bijzonder is de Uilentoren op Landgoed Bedelaar tussen Haelen en Heythuysen. Deze werd in opdracht van paleontoloog Eugène Dubois in 1916 gebouwd. Om als schuilplaats voor vleermuizen te dienen. Dubois hoopte namelijk, dat de vleermuizen hem van de vele muggen op zijn landgoed zouden bevrijden. Of dit doel ooit is gerealiseerd valt te betwijfelen. Wel is het zo, dat er nog steeds vleermuizen in de toren overwinteren. En dat er uilen broeden.
Een andere trekpleister is de Ursulamolen in de buurt van Nunhem. Het is een onderslagmolen, waar nog steeds graan wordt gemalen en olie geslagen.
De wandelingen zijn maximaal 15 kilometer lang.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 185,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.
Deelnemers, die verblijven op een kamer zonder eigen douche en toilet, krijgen € 25 korting op de reissom.

Vertrek op zaterdag 16 maart 2019 om 11.15 uur vanaf Hotel ‘t Anker in het centrum van Heythuysen. Het is een knus hotel met 12 kamers. Alle kamers beschikken over een eigen koelkastje en de mogelijkheid, om zelf een kopje koffie of thee te maken. Zes kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De overige kamers hebben wat sanitair betreft alleen een wastafel. Als je wilt douchen of naar de wc wilt, moet je de gang op. Hier zijn in totaal 3 toiletten en 3 doucheruimtes te vinden. De kamers met een eigen douche en toilet zullen als eerste worden gereserveerd. Vroegboekers zijn dus in het voordeel. Daar staat tegenover, dat deelnemers, die niet beschikken over een inpandige badkamer een korting krijgen van € 25 op de reissom. Hotel ‘t Anker heeft een eigen restaurant. Met een authentiek interieur. De lambrizeringen zijn afkomstig uit een klooster. De keuken staat als goed bekend. Comfort: •/••

Het centrum van Heythuysen is goed bereikbaar per lijnbus. Op zaterdagen rijdt er twee keer per uur een bus van Arriva (lijn 372) van Roermond naar Heythuysen.
Treinreizigers kunnen desgewenst in Deurne (NS-station) om 10.15 uur worden opgehaald.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).