STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Nieuwjaarswandeling*/** Wandeling gaat door (2 personen hebben zich specifiek aangemeld voor de Nieuwjaarswandeling)

zaterdag 19 januari t/m zaterdag 19 januari 2019 (1 dagen)

Sportief het nieuwe jaar in
Deelnemers: minimaal 0
maximaal 5
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 19 januari 2019 om 11.00 uur vanaf WestCord Hotel De Veluwe, Oud Milligenseweg 62, Garderen
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
begeleiding door gids
Exclusief:
Prijs: € 25,00


Notabene
Deze Nieuwjaarswandeling maakt deel uit van de Hart van de Veluwetocht. Je kunt zelf kiezen, of je 1 dag (op zaterdag) of op beide dagen wilt meelopen met een hotelovernachting erbij.
Indien er ten minste acht aanmeldingen zijn voor de Hart van de Veluwetocht gaat de Nieuwjaarswandeling ook door.

Als wandelaar wil je het liefst de hele dag buiten zijn.
Om lang te kunnen genieten van indrukwekkende landschappen en bijzondere natuurfenomenen.
In januari werkt het weer niet altijd mee. Het is geen pretje, om urenlang tegen een koude snijdende wind in te lopen. Of meerdere buien over je heen te krijgen.
Aan de andere kant, wat is er mooier dan een bos, waarin alles is bedekt met een laag sneeuw. Als dan ook nog eens de zon schijnt, waan je je in een sprookjeswereld.
Om niet al te zeer afhankelijk te zijn van het grillige winterweer, zoeken we op deze dag -wat langer dan gebruikelijk- de warmte van een restaurant op. Rond het middaguur gaan we uitgebreid lunchen. We starten met een kopje koffie of thee, gevolgd door soep of salade en een tweede gang naar keuze.

Een van de mooiste dorpen van de Veluwe is Garderen. De plaats heeft een rijke historie maar is altijd klein gebleven. Daarom zijn er maar weinig nieuwbouwwijken en bedrijventerreinen. Ook zul je tevergeefs zoeken naar een rondweg of spoorlijn.
Wel is er een molen, een kerk uit de dertiende eeuw, een brink, een schaapskooi en heel veel bos. In de zomer wordt Garderen regelmatig overspoeld met toeristen. Tijdens de braderie en/of het zandsculpturenfestival. In januari is het veel stiller op straat.

We lopen eerst een rondje door het dorp. Vervolgens zetten we koers naar de schaapskooi in het buurtschap Boeschoten. Via het dorpje Koudhoorn en het Sprielderbosch keren we terug naar Garderen.

De wandeling is maximaal 15 kilometer lang.

De kosten voor deze eendaagse wandeling bedragen € 25,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank over te maken. Je ontvangt hiervoor een factuur. Een week voor aanvang van de dagwandeling ontvang je geen deelnemersbrief. Je dient met behulp van de gegevens op deze pagina naar het beginpunt van de wandeling te komen.

Vertrek op zaterdag 19 januari 2019 om 11.00 uur vanaf WestCord Hotel De Veluwe, Oud Milligenseweg 62, 3886 MJ, Garderen.
Garderen is per lijnbus bereikbaar. Vanuit NS-station Putten kun je met lijnbus 107 (Syntus, rihting Ede-Wageningen) en lijnbus 102 (Syntus, richting Apeldoorn)(overstappen bij halte De Wittenberg) tot vlakbij het hotel komen (halte Hoeve Oud Milligen). Vanuit Apeldoorn neem je bus 102 (Syntus, richting Amersfoort (via Voorthuizen)). Uitstappen bij halte Hoeve Oud Milligen.
Treinreizigers kunnen desgewenst in Putten of Apeldoorn worden opgehaald.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.