STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Périgordtocht (F) ***/**** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 7 deelnemers.

woensdag 8 mei t/m maandag 13 mei 2019 (6 dagen)

Sarlat, middeleeuws en bruisend, waar fijnproevers en natuurliefhebbers volop aan hun trekken komen.
Deelnemers: minimaal 7
maximaal 16
Begeleiding: Annemiek Breukers
Vertrek: Op woensdag 8 mei 2019 vanaf vliegveld Rotterdam. De vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.
Inclusief: vliegreis Rotterdam-Bergerac v.v.
transport vliegveld Bergerac-hotel
transport hotel-vliegveld Bergerac
5x overnachting in hotel
5x ontbijt
5x diner (3-gangenmenu)
5x lunch(pakket)
op de wandeldagen koffie/thee/frisdrank met iets erbij onderweg en/of drankje op het terras van het hotel na afloop van de wandeling
begeleiding door gids
alle transport tijdens wandeldagen
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 960,00


Deze reis is volgeboekt! Vanwege een praktische reden. Het vervoer ter plaatse (per minibus) is het gemakkelijkst te realiseren, wanneer de groep niet meer dan 7 deelnemers telt.

steekwoorden:
nieuwe bestemming (Zuidwest-Frankrijk), vliegreis, heuvels, dalen, bijzondere flora, vanuit het stadje Sarlat

In het zuidwesten van Frankrijk ligt tussen de stad Bordeaux en de bergen van de Auverne de Périgord. Door de Périgord stromen verschillende rivieren. De Dordogne, tevens naamgever van het departement, is de meest bekende waterloop. Voor fijnproevers staat de Périgord synoniem met truffels en ganzenlever. Natuurliefhebbers komen voor de orchideeën, de uitgestrekte eikenbossen en de bijzondere rotsformaties naar de Périgord. Om de deelgebieden van de Périgord een eigen gezicht te geven, wordt er gewerkt met kleuren. De "Zwarte", "Witte, "Groene" en "Paarse Périgord". Sarlat-la-Canéda, het stadje, waar we verblijven ligt in de "Zwarte Périgord".
Het zwart slaat op het donkere bladerendak van de eikenbossen en de truffel die hier gevonden wordt.

Een zesdaagse wandelreis in de heuvels (200 tot 300 meter hoog) rondom het stadje Sarlat-la-Canéda. Met vliegtuig vanaf Rotterdam naar Bergerac v.v.
Transport ter plaatse met busje(s) van lokaal taxibedrijf. Overnachting in een driesterrenhotel in Sarlat (nadere informatie volgt). Comfort: ••
In mei is het doorgaans droog en zonnig in de Dordogne. Overdag kan de temperatuur behoorlijk oplopen. In tegenstelling tot de zomermaanden, wordt het meestal niet warmer dan tussen de 20 en 25 graden.

Na aankomst op het vliegveld van Bergerac worden we met taxibusjes naar ons hotel gebracht in Sarlat. Afhankelijk van de vliegtijden is er ‘s middags nog gelegenheid voor een korte dan wel uitgebreide stadswandeling.
Op dag 2 beginnen we in het mooie Beynac, we klimmen omhoog en, deels door het bos, lopen we terug naar Sarlat. Op vrijdag 10 mei maken we een mooie rondwandeling ten zuiden van Sarlat, langs pittoreske dorpjes; met opnieuw een beetje klimmen en een beetje dalen. Op dag 4 gaan we naar het noordwesten, waar een riviertje voor het nodige klimmen en dalen zorgt. De wandeling op zondag 12 mei voert ons naar de hogere heuvels ten noordoosten van Sarlat, dus gegarandeerd mooie uitzichten!
Tijdens de laatste dag is het wellicht nog mogelijk om een korte wandeling te maken en/of een museum te bezoeken.

De kosten van deze zesdaagse wandelreis bedragen € 960,- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

De wandelweek in de Dordogne wordt begeleid door Annemiek Breukers. Annemiek is goed bekend in de departementen Dordogne en Lot.
Annemiek, een energieke zestiger, is lange tijd werkzaam geweest als fysiotherapeute. Enkele jaren geleden, is ze gestopt met haar praktijk. In haar vrije tijd heeft ze bij Aktivatours voornamelijk fietstochten en enkele wandeltochten begeleid.

Vertrek op woensdag 8 mei 2019. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.
Zoals het er nu naar uitziet, zijn de vliegtijden als volgt:
Heenreis op 08-05-2019
Vertrek vanaf Rotterdam/Den Haag om 13.30 uur
Transavia (vlucht HV 6081)
Aankomst Bergerac om 15.00 uur
Terugreis op 13-05-2019
Vertrek vanaf Bergerac om 14.40 uur
Transavia (vlucht HV 6082)
Aankomst Rotterdam/Den Haag om 16.10 uur
Bovenstaande vliegtijden kunnen nog veranderen!

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

N.B.
Geef, als je je aanmeldt voor deze reis ook je geboortedatum door! Bovendien is het belangrijk, dat je de juiste namen doorgeeft. Te weten: eerste volledige voornaam (zoals in je paspoort of identiteitskaart staat vermeld) en officiële achternaam.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).