STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Kop van Goereetocht2 ** (Pinksteren) VOLGEBOEKT! Op dit moment 9 deelnemers.

zaterdag 8 juni t/m maandag 10 juni 2019 (3 dagen)

Heerlijk "voorzomeren" op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee. Met als extraatje een vaartocht naar het eiland Tiengemeten.
Deelnemers: minimaal 7
maximaal 12
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 8 juni 2019 om 11.30 uur vanaf Hotel Akershoek in Ouddorp
Inclusief: 2x hotelovernachting
2x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket)
2x diner (3-gangenmenu)
op eindpunt een kop soep (dag 3)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
overtocht veerboot (dag 2)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 285,00


Deze reis is volgeboekt. Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in het hotel. Het is mogelijk, om geplaatst te worden op de reservelijst. Indien een of meer deelnemers hun reis annuleren, worden de personen, die op de reservelijst staan benaderd. Op dat moment kun je beslissen of je wel of niet wilt deelnemen aan de Goereetocht.
Mocht je niet gebonden zijn aan het Pinksterweekend, de Goereetocht staat ook van 6 tot en met 8 juni op het programma!

Sinds de aanleg van verschillende dammen is Goeree Overflakkee geen eiland meer. Het wordt nu door zoute (Noordzee en Grevelingen) en zoete wateren (Volkerak en Haringvliet) omgeven. Alleen op de Noordzee is er sprake van eb en vloed. De sluizen van de Haringvlietdam worden echter (binnenkort) op een kier gezet, waardoor het water van deze voormalige zeearm enigszins brak gaat worden en er heel voorzichtig iets van een getij gaat ontstaan.
Nog langer geleden, waren Goeree en Overflakkee van elkaar gescheiden door schorren en geulen. Goeree is een gebied van dijken, golvende duinen, bloemenvelden, vogels en frisse wind. Op Overflakkee domineren grote akkers het beeld hier en daar afgewisseld door kronkelende waterlopen, de restanten van kreken.
Het meest gevarieerde landschap tref je aan nabij de Noordzee. Hier kun je wandelen over het strand, met zicht op zandbanken en diepe geulen ("Voordelta") en door de duinen, waar in juni veel planten in bloei staan. Ga je het binnenland in, dan kom je in een kleinschalig gebied met houtsingels en schurvelingen (met houtgewas en gras begroeide zandwallen) terecht. De plaats Goedereede ten slotte staat bekend om zijn schilderachtige pleintjes en straten. Hier treffen we verschillende oude panden aan met fraaie gevels.

Het hotel, waar we verblijven, ligt in het centrum van Ouddorp. Tegenover de Nederlands Hervormde Kerk. Het restaurant staat goed bekend. Vrijwel elke avond zijn alle tafels bezet met toeristen en dorpsbewoners. Hotel Akershoek beschikt over 8 kamers. Deze zijn nog niet zo lang geleden gerenoveerd. Alle kamers beschikken nu over een eigen douche en toilet. De meeste badkamers hebben beperkte afmetingen.

Programma in hoofdlijnen.

zaterdag:
Vanuit het hotel lopen we naar enkele natuurgebieden (De Kleistee, Westduinen, Volgerland) aan de zuidwestkant van Goeree.
zondag:
Met een aantal auto’s rijden wij naar een haven aan het Haringvliet. Om over het water de afstand naar het eiland Tiengemeten te overbruggen. De snelle vaarverbinding (Waterbus) vanuit Stellendam heeft daarbij de voorkeur. Mocht de Waterbus niet varen, dan wel overboekt zijn of ongunstige vertrektijden hebben, dan maken we gebruik van de "gewone pont", die elk uur vanuit Nieuwendijk vertrekt. Wandeling over het eiland Tiengemeten.
maandag:
Vanuit het hotel wandelen we naar De Kwade Hoek (strand, duinen, "Voordelta"). Terug via het fraaie stadje Goedereede.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 285,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op zaterdag 8 juni 2019 om 11.30 uur vanaf Hotel Akershoek in Ouddorp. Comfort: •/••

Ouddorp is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Rotterdam reis je per metro en lijnbus naar Goeree-Overflakkee. Het hotel ligt op loopafstand van een bushalte.
Desgewenst kunnen treinreizigers meerijden met de reisleider of een andere automobilist. Je dient dan op dag 1 om 09.45 uur aanwezig te zijn nabij de hoofduitgang van NS-station Dordrecht.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).