STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Minivakantie Rivierengebied */** Op dit moment 2 deelnemers

maandag 8 juli t/m donderdag 11 juli 2019 (4 dagen)

Twee reizen achter elkaar: Loevesteintocht en Lingetocht ook afzonderlijk te boeken
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 8 juli 2019 om 11.00 uur vanuit een hotel in Gorinchem
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)(dag 2, dag 3 en dag 4)
4x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 2 en dag 4)
5x overtocht met veerpont (dag 1 en dag 2)
entree Slot Loevestein (dag 1)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Gorinchem) naar hotel 2 (Asperen)
Prijs: € 420,00


steekwoorden: Waal, pont, slot Loevestein, uiterwaarden, brede dijken, nieuwe natuur (Munnikenland), Linge, smalle dijken, scheve toren van Acquoy, moeras, waterpartijen

overnachting in twee hotels (hotel 1 in Gorinchem (1 nacht), hotel 2 in Asperen (2 nachten)).

Nederland wordt gemakshalve onderverdeeld in een regio boven en in een regio onder de grote rivieren. Maar er is ook nog een gebied tussen de Rijn/Lek, Waal/Merwede en de Maas. Tussen de vele dijken ligt een eeuwenoud cultuurlandschap. Met veel boomgaarden, griendhoutbosjes, kolken, eendenkooien en oude stroomgeulen.
De bewoners van de dorpjes en stadjes moesten in de winter en het vroege voorjaar altijd op hun hoede zijn voor het rivierwater, dat soms in één nacht vele meters kon stijgen. Niet altijd liep het goed af. De vele doorbraakkolken aan de voet van zowel moderne als oude, in onbruik geraakte dijken, zijn daar de stille getuigen van. De ligging aan het brede water bracht ook voordelen met zich mee. Kooplieden uit Woudrichem, Gorinchem en Heusden vervoerden kostbare waar naar alle windstreken. En er zijn tijden geweest dat de (zalm)visserij veel geld in het laatje bracht.
Wat breedte en stroomsnelheid betreft, valt de Linge bij de "grote jongens" in het niet. Het waterpeil van de Linge fluctueert nauwelijks. Stuwen en sluizen hebben het riviertje getemd. In het verleden trad de Linge regelmatig buiten haar oevers.
Via een overlaat in het Pannerdens Kanaal komt er water in een kaarsrechte watergang. Dit is het begin van de Linge. Voorbij Tiel gaat het riviertje met grote slingers door het landschap stromen. De oevers zijn minder strak. En achter de lage dijken is het geboomte zichtbaar van verschillende boerenhofsteden en landgoederen.
Tussen Deil en Arkel presenteert de Linge zich op haar best. Vanaf de kronkelende dijk is het zicht op de rivier steeds weer anders. Knotwilgen en rietkragen stofferen de smalle uiterwaarden. In het binnenland wisselen grote landbouwpercelen en bosjes elkaar af. Wie goed oplet, ontdekt ook eendenkooien en tichelgaten.

Programma in hoofdlijnen
dag 1
stadswandeling Gorinchem, met pont naar Loevestein, bezoek kasteel, wandeling door Munnikenland (uiterwaarden, moeras, forten), met pont naar Gorinchem
dag 2
met pont naar Sleeuwijk, natuurgebied Het Gors (uiterwaarden), vestingstad Woudrichem, met pont over de Afgedamde Maas, Gandelwaard (uiterwaarden), met pont naar Gorinchem
verplaatsing van hotel 1 (Gorinchem) naar hotel 2 (Asperen) (treinreizigers kunnen met de reisleider of een andere automobilist meerijden)
dag 3
langs de Linge naar Heukelum, terug door de Rietkampen (bos, moeras, meertjes)
dag 4
langs de Linge naar Acquoy (scheve toren), door de "polder" naar Leerdam

Hotel 1 in Gorinchem (nadere informatie volgt)

In Asperen verblijven we twee nachten in Hotel annex Health Center De Schildkamp in Asperen, vlakbij Leerdam. Comfort: •• Het hotel (kamers, restaurants, vergaderruimtes) is gevestigd in een afzonderlijk gebouw. Er is een verbinding gemaakt met het gezondheidscentrum.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 420,- per persoon, alles inbegrepen (dus ook het diner op 9-7 en de overnachting van 9 op 10-7!), behalve de drankjes in het hotel en de reiskosten op de verplaatsingsdag (9-7). Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.