STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Loevesteintocht */** Tocht gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.

maandag 8 juli t/m dinsdag 9 juli 2019 (2 dagen)

Daar waar de Waal eindigt en de Merwede begint, ligt niet alleen een fraai kasteel, maar ook een interessant natuurgebied.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 8 juli 2019 om 11.00 uur vanuit een hotel in Gorinchem
Inclusief: 1x hotelovernachting
1x ontbijt
2x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
1x lunch(pakket)
1x diner (3-gangenmenu)
op eindpunt een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
overtocht veerpont (5x)
entree slot Loevestein
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 190,00


steekwoorden: slot Loevestein, pont, Waal/Merwede/Afgedamde Maas, uiterwaarden, dijken, nieuwe natuur

Nederland wordt gemakshalve onderverdeeld in een regio boven en in een regio onder de grote rivieren. Maar er is ook nog een gebied tussen de Rijn/Lek, Waal/Merwede en de Maas. Tussen de vele dijken ligt een eeuwenoud cultuurlandschap. Met veel boomgaarden, griendhoutbosjes, kolken, eendenkooien en oude stroomgeulen.
De bewoners van de dorpjes en stadjes moesten in de winter en het vroege voorjaar altijd op hun hoede zijn voor het rivierwater, dat soms in één nacht vele meters kon stijgen. Niet altijd liep het goed af. De vele doorbraakkolken aan de voet van zowel moderne als oude, in onbruik geraakte dijken, zijn daar de stille getuigen van. De ligging aan het brede water bracht ook voordelen met zich mee. Kooplieden uit Woudrichem, Gorinchem en Heusden vervoerden kostbare waar naar alle windstreken. En er zijn tijden geweest dat de (zalm)visserij veel geld in het laatje bracht.
Kortom, het is de moeite waard, om twee dagen te zwerven door het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard.
De stad Gorinchem fungeert hierbij als uitvalsbasis. Hier verblijven wij in een hotel. Nadere informatie volgt. Per pont gaan we op 8 en 9 juli naar de overkant.

Programma in hoofdlijnen
dag 1
stadswandeling Gorinchem, met pont naar Loevestein, bezoek kasteel, wandeling door Munnikenland (uiterwaarden, moeras, forten), met pont naar Gorinchem
dag 2
met pont naar Sleeuwijk, natuurgebied Het Gors (uiterwaarden), vestingstad Woudrichem, met pont over de Afgedamde Maas, Gandelwaard (uiterwaarden), met pont naar Gorinchem

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 190,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.