STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Lingetocht * Op dit moment 2 deelnemers

woensdag 10 juli t/m donderdag 11 juli 2019 (2 dagen)

Wandelen langs de kleinste van de grote rivieren
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: woensdag 10 juli 2019 vanaf Hotel De Schildkamp in Asperen om 11.00 uur
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
2x koffie met "iets erbij"
1x hotelovernachting
1x lunch(pakket)
1x ontbijt
op laatste dag: een kop soep
1x driegangendiner
begeleiding door gids
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 180,00


steekwoorden: Linge, smalle dijken, historisch centrum Asperen, scheve toren van Acquoy, moeras, waterpartijen

Dwars door Nederland stromen van oost naar west een aantal rivieren. De Nederrijn, Lek, Waal en Maas springen het meest in het oog. Vooral de Waal is een "machtige stroom", met brede uiterwaarden.
Wat breedte en stroomsnelheid betreft, valt de Linge bij de "grote jongens" in het niet. Het waterpeil van de Linge fluctueert nauwelijks. Stuwen en sluizen hebben het riviertje getemd. In het verleden trad de Linge regelmatig buiten haar oevers. Af en toe begaf de dijk het en ontstonden er diepe kolken. De nieuwe dijk werd met een bocht om het ronde gat gebouwd.
Via een overlaat in het Pannerdens Kanaal komt er water in een kaarsrechte watergang. Dit is het begin van de Linge. Voorbij Tiel gaat het riviertje met grote slingers door het landschap stromen. De oevers zijn minder strak. En achter de lage dijken is het geboomte zichtbaar van verschillende boerenhofsteden en landgoederen.
Tussen Deil en Arkel presenteert de Linge zich op haar best. Vanaf de kronkelende dijk is het zicht op de rivier steeds weer anders. Knotwilgen en rietkragen stofferen de smalle uiterwaarden. In het binnenland wisselen grote landbouwpercelen en bosjes elkaar af. Wie goed oplet, ontdekt ook eendenkooien en tichelgaten.
Vanuit Asperen, een middeleeuws stadje op korte afstand van Leerdam gelegen, gaan we langs de Linge lopen. Op dag 1 voert de wandeling onder meer naar Heukelum, een plaats met een fraai kasteel en enkele authentieke T-boerderijen. Op donderdag zetten we koers naar Acquoy, om de Nederlandse versie van de scheve toren van Pisa te bewonderen. Op beide dagen wordt een wandelafstand van minimaal 13 kilometer overbrugd. In overleg met de reisleider is het mogelijk, om op woensdag en/of donderdag een extra lus van circa 3 kilometer te lopen.

We logeren in het hotel annex health center De Schildkamp in Asperen, vlakbij Leerdam. Comfort: Het hotel (kamers, restaurants, vergaderruimtes) is gevestigd in een afzonderlijk gebouw. Er is een verbinding gemaakt met het gezondheidscentrum.

Vertrek op woensdag 10 juli 2019 vanaf Hotel De Schildkamp om 11.00 uur. Het hotel is per openbaar vervoer bereikbaar. Ieder uur rijdt er een belbuurtbus tussen Leerdam en Geldermalsen.
Indien gewenst kan de reisleider met zijn auto klaar staan bij NS-station Leerdam.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn 180,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: 20,- p.p.p.n.Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met *.