STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Midden-Duitslandtocht (Meiβner en Hainich) (D) ***/**** Op dit moment 2 deelnemers

dinsdag 8 oktober t/m zondag 13 oktober 2019 (6 dagen)

Genieten van najaarskleuren in de heuvels en dalen van twee bosrijke streken
Deelnemers: minimaal 7
maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op dinsdag 8 oktober 2018 om 10.45 uur vanaf NS-station Arnhem (Sonsbeekzijde)
Inclusief: 3x overnachting (hotel 1)
2x overnachting (hotel 2)
5x ontbijt
5x diner (3-gangenmenu)
4x lunch(pakket)
begeleiding door gids
6x koffie met "iets erbij"
vervoer van hotel 1 naar hotel 2
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
groepsfoto (per e-mail)
uitgebreide lunch (2 gangen) op 13-10
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 725,00


steekwoorden:
nieuwe bestemming, in het hart van het verenigde Duitsland (ten zuidoosten van Kassel in de deelstaten Hessen en Thüringen), vertrek vanaf NS-station Arnhem (Sonsbeekzijde) met minibus, Naturpark Meiβner-Kaufunger Wald (heuvels, veel loofbos, vakwerkhuizen), Nationaal Park Hainich (uitgestrekte beukenbossen, dunbevolkt gebied)

In het najaar van 1989 viel de muur. De grens tussen Oost en West viel weg. Voorbij Kassel eindigde niet langer de wereld. Wegen werden doorgetrokken en de natuurgebieden aan weerszijden van het voormalige IJzeren Gordijn kwamen in het middelpunt van het nieuwe Duitsland te liggen.
De afgelopen tien jaar, hebben verschillende deelnemers van Uniek Voettochten reeds vluchtig kennis gemaakt met de beboste heuvels van het Naturpark Meiβner-Kaufunger Wald. Onderweg naar het Thüringerwald, de Sächsische Schweiz of Tsjechië, hebben we tussen Rittmannshausen en Ifta gestopt voor een korte wandeling langs de restanten van het hekwerk, dat decennialang mensen moest tegenhouden.
Nu gaan we dit gevarieerde gebied uitgebreid bezoeken. In de loop van oktober verkleuren de hellingen. Groene tinten gaan plaatsmaken voor rood, geel en bruin. Beuken nemen de grootste oppervlakte in. In de dalen liggen schilderachtige dorpen met veel vakwerkhuizen. Tussen de tot 513 meter hoge heuvels van het Naturpark Meiβner-Kaufunger Wald en het vrij vlakke plateau (maximaal 494 meter) van National Park Hainich stroomt de Werra. Vlakbij deze rivier zijn in het verleden verschillende kastelen gebouwd. Ook enkele bruggen hebben de eeuwen getrotseerd. Een van de grote verrassingen van het herenigde Duitsland is het gebied Hainich, ten noorden van Eisenach. Het is een dunbevolkte streek met uitgestrekte loofbossen. Ook hier voeren beuken de boventoon. In tegenstelling tot de meeste wouden, kon hier de natuur vrijwel ongestoord haar gang gaan. Het lag immers in een uithoek van de DDR. Inmiddels ontdekken steeds meer mensen de natuurlijke charmes van National Park Hainich.
De Midden-Duitslandtocht kent twee reisdagen (dinsdag 8 en zondag 13 oktober), drie wandeldagen (woensdag, donderdag, zaterdag) en een verplaatsingsdag (vrijdag). Op de wandeldagen zijn we van 9.30 tot 17.00 uur op pad en leggen we afstanden af tussen de 15 en 19 kilometer. Tijdens de reisdagen en de verplaatsingsdag zal er ook gelopen worden. De afstanden variëren dan van 3 (dinsdag) tot 12 kilometer (vrijdag).

Gedurende de Midden-Duitslandtocht verblijven wij in twee hotels. Drie nachten slapen we in een hotel in de regio Eschwege-Sontra (nadere informatie volgt). Op 11 oktober verplaatsen we ons naar de omgeving van Mihla (circa 35 kilometer), waar we dan nog twee nachten doorbrengen in een ander hotel (nadere informatie volgt).

De kosten van deze vijfdaagse tocht bedragen € 725,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in de hotels waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.
Vanaf NS-station Arnhem reizen we met een minibus (8 personen + chauffeur) naar de omgeving van Sontra-Eschwege (circa 370 km van Arnhem), waar we rond 15.30 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).