STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Snertwandeling **

zondag 8 december t/m zondag 8 december 2019 (1 dagen)

Dagwandeling in de Kennemerduinen. Vanuit Overveen.
Deelnemers: minimaal 10
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zondag 8 december 2019 om 10.45 uur vanaf NS-station Overveen
Inclusief: erwtensoep met spek en roggebrood of vegetarische soep
begeleiding door gids
Exclusief:
Prijs: € 18,00


steekwoorden:
Nationaal Park, duinen, waterpartijen, stukje strand

Nu eens geen "koffie met iets erbij", maar een stevig bord erwtensoep met roggebrood en spek halverwege de wandeling. Zo vlak na Sinterklaas hebben de meeste mensen even genoeg van alle zoetigheid. Bovendien smaakt erwtensoep heerlijk, wanneer je een paar uur hebt doorgebracht in de (vries)kou.

De provincie Noord-Holland heeft een langgerekte kustlijn. Vrijwel overal, van Texel tot de Amsterdamse Waterleidingduinen, liggen er landinwaarts duinen. Alleen het Marsdiep, de Hondsbossche Zeewering en het Noordzeekanaal zorgen voor een onderbreking in de duinenrij.
Tussen Schoorl en Bergen en tussen IJmuiden en Zandvoort zijn de duinen het breedst.
Het laatste gebied, Zuid-Kennemerland, heeft in 1995 de officiŽle status van Nationaal Park gekregen. Naast duinen, zijn binnen dit 3800 hectare grote gebied, landgoederen en brede stranden te vinden. In de ondergrond zit hier en daar kalk. Verschillende soorten struiken gedijen hier goed op. Zoals de Kardinaalsmuts en de Wilde liguster.
De Kennemerduinen zijn sinds het jaar 2000 een stuk natter geworden. Toen is de winning van drinkwater helemaal stilgelegd. De grondwaterstand is gestegen. De duinvalleien (dellen) zijn weer nat geworden. En verschillende duinmeertjes bevatten het hele jaar door water. Tijdens de wandeling komen we ondermeer langs het Vogelmeer. Met een beetje geluk zien we de kuifeend en de slobeend zwemmen. Of vliegt er een ijsvogel laag over het water.

Deze eendaagse wandeltocht start en eindigt bij de hoofduitgang van NS-station Overveen. Lengte wandeling: 16 kilometer.
In de directe omgeving van het station (oostzijde P+R, Overveen, Tetterodeweg 6, 2051 EE), kun je je auto gratis parkeren.
Aantal deelnemers: min. 10; max. 20.
Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 6 december 2019. Vermeld bij je opgave s.v.p. of je erwtensoep (met plakjes worst) dan wel vegetarische soep wilt.
Je dient zelf met de auto of de trein naar Overveen te komen. Er wordt van tevoren geen deelnemersbrief verstuurd.
De dagwandeling wordt begeleid door Rowan Koster. Zijn mobiele nummer is: 06-51742871.

De kosten voor deze eendaagse wandeling (circa 16 kilometer) bedragen Ä 18,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank te betalen. Hiervoor ontvang je een bevestiging/factuur.