STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Twickeltocht *** (Hemelvaartweekend). Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers.

vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2019 (3 dagen)

Wandelen over het mooiste landgoed van Nederland
Deelnemers: minimaal 6
maximaal 18
Begeleiding: Gerard van Weerd
Vertrek: op vrijdag 31 mei 2019 om 10.30 uur vanuit Hotel Sevenster in Delden
Inclusief: 2x hotelovernachting
2x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x lunch(pakket)
2x diner (3-gangenmenu)
op eindpunt een kop soep (dag 3)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
fotoverslag (per e-mail)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 280,00


Notabene
Hotel Sevenster heeft geen kamers meer beschikbaar in de periode 31 mei t/m 2 juni 2019.
Je kunt je echter nog steeds aanmelden voor de Twickeltocht! Je wordt dan ondergebracht in een ander hotel of in een pension/bed and breakfast.

steekwoorden:

nieuwe bestemming, Twente, kasteel Twickel, landgoed, kleinschalig landschap (houtwallen, bomenrijen, bosjes, akkers, weilanden, zandwegen, oude boerderijen)

Vlakbij Delden in Twente ligt landgoed Twickel, bijna zeven eeuwen oud en 4.300 hectare groot. Kenmerkend zijn het kasteel, de vele historische boerderijen en het kleinschalige coulissenlandschap. We dwalen drie dagen door dit prachtige afwisselende gebied.
Een cultuurlandschap waarin bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen elkaar afwisselen. Op het landgoed bevinden zich 147 boerderijen (herkenbaar aan de zwart-witte luiken) twee watermolens, een watertoren en een houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen.
We verblijven in een hotel in het fraaie historische stadje Delden. De bochtige straatjes in het centrum volgen nog de loop van de reeds lang geslechte wallen en grachten. De hervormde kerk is uit Bentheimer zandsteen opgetrokken. Leuk om in het stadje wat rond te wandelen. Het imposante kasteel Twickel ligt vlakbij het stadje met daar omheen een prachtig park met informatiecentrum, oranjerie, moestuinen en rozentuin. Naast stadje en kasteel ligt één van de fraaiste essen van Overijssel, de Deldeneresch. Op onze wandelingen komen we aan het begin of einde steeds weer over een deel van deze golvende es met prachtige uitzichten.
Bij een van de wandelingen volgen we voor een deel de zogenaamde Umfassungsweg (UW). Dat is dé wandelroute van Twickel: het omvat (umfasst) het hart van het landgoed en toont de verscheidenheid en schoonheid van het Twentse landschap. De tweede wandeling doorkruist ook dit gebied maar via andere paden en laat andere prachtige plekjes zien. De derde wandeling gaat meer westwaarts richting zijtak Twentekanaal. Ook deze route heeft een sterk afwisselend karakter.

Wanneer je besluit, om een dag eerder (Hemelvaartsdag!) naar Delden te komen, bezoek dan de landgoedwinkel annex informatiecentrum van het kasteel, de tuinen en de oranjerie. Meer informatie daarover vind je op www.twickel.nl. Een eventuele extra overnachting dien je zelf te regelen.

Vertrek op vrijdag 31 mei 2019 om 10.30 uur vanaf hotel Sevenster in het centrum van Delden. Delden heeft een station (lijn Zutphen - Hengelo).
Hotel Sevenster is een familiehotel met 13 kamers. Het interieur heeft veel weg van een authentieke en knusse huiskamer. En buiten kun je plaatsnemen op het gezelligste terras van Delden. Met uitzicht op de Blasiuskerk. Er zijn 5 kamers op de eerste verdieping boven het restaurant, met 2 boxspring bedden, nachtkastjes met verlichting, tafel met 2 stoelen, kleding kast en een eigen douche met toilet. De dependance, een huisje direct naast het restaurant, heeft 8 kamers. Deze kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Dit zijn eenvoudige kamers met een eigen wastafel, 2 boxspring bedden, nachtkastje met verlichting en een kleine tafel met 2 stoelen. Per 4 kamers is er een toilet en douche op de gang.
De kamers met een eigen douche en toilet zullen als eerste worden gereserveerd. Vroegboekers zijn dus in het voordeel. Daar staat tegenover, dat deelnemers, die niet beschikken over een inpandige badkamer een korting krijgen van € 25 op de reissom. Hotel Sevenster heeft een eigen restaurant. Comfort: • (kamers zonder eigen douche en toilet) •/•• (kamers met eigen douche en toilet).

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 280,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).