STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Kersttocht ** Tocht gaat door. Op dit moment 19 deelnemers.

dinsdag 24 december t/m donderdag 26 december 2019 (3 dagen)

Wandelend de verstilde schoonheid van een winters bos ervaren. Levend kerstgroen, in de vorm van hulst, fijnspar en korstmos, vergezelt ons op onze wandelingen door het verder kale Veluwse bos.
Deelnemers: minimaal 12
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op dinsdag 24 december 2019 om 11.00 uur vanuit WestCord Hotel De Veluwe in Garderen
Inclusief: 3x koffie/thee met "iets erbij"
2x ontbijt
2x hotelovernachting
begeleiding door gids
2x diner (4-gangenmenu op 25-12)
op eindpunt: een kop soep met een belegd broodje (dag 3)
1x lunch(pakket)
groepsfoto (per e-mail)
koffie/thee bij aankomst (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 370,00


Kerstmis gaan we ditmaal in Garderen vieren. In het westelijk gedeelte van ons grootste bosgebied, de Veluwe. Tijdens de wandelingen bezoeken we ondermeer de buurtschappen Boeschoten en Meerveld. Tevens lopen we langs de boorden van het Uddelermeer, gaan we naar het bos van de "dansende bomen" en maken we een ronde over het uitgestrekte heideterrein "Houtdorperveld".

Overnachting in het ten zuiden van Garderen gelegen WestCord Hotel De Veluwe. Dit viersterrenhotel is gelegen op een bosrijk landgoed. Het hotel heeft 97 comfortabele en sfeervol ingerichte hotelkamers, welke alle zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Op de begane grond is een restaurant en een gezellig grand café aanwezig. Comfort: ••/•••

Een van de mooiste dorpen van de Veluwe is Garderen. De plaats heeft een rijke historie maar is altijd klein gebleven. Daarom zijn er maar weinig nieuwbouwwijken en bedrijventerreinen. Ook zul je tevergeefs zoeken naar een rondweg of spoorlijn.
Wel is er een molen, een kerktoren uit de dertiende eeuw, een brink, een schaapskooi en heel veel bos.

Op dinsdag lopen we via heidegebied "De Wilde Kamp" en het "Gat van Zus" naar Koudhoorn. Op de terugweg komen we langs de verschillende schaapskooien van het buurtschap Boeschoten.
Tijdens de tweede dag gaan we naar het Speulder- en Sprielderbos en nemen we een kijkje bij het legendarische "Solse Gat" Op de laatste dag staat het Uddelermeer op het programma. Aan de rand van deze voor Veluwse begrippen grote watervlakte staat de Hunneschans, een bolwerk uit de prehistorie met tot vier meter hoge aarden wallen. Tevens zullen we een bezoek brengen aan ‘t Sol (voormalig landgoed) en het Houtdorperveld (heide).
De wandelingen zijn op alle dagen maximaal 16 kilometer lang.

Vertrek op dinsdag 24 december 2019 om 11.00 uur vanaf WestCord Hotel De Veluwe in het buitengebied van Garderen.

Garderen is per lijnbus bereikbaar. Vanuit NS-station Putten kun je met lijnbus 107 (Syntus, rihting Ede-Wageningen) en lijnbus 102 (Syntus, richting Apeldoorn)(overstappen bij halte De Wittenberg) tot vlakbij het hotel komen (halte Hoeve Oud Milligen). Vanuit Apeldoorn neem je bus 102 (Syntus, richting Amersfoort (via Voorthuizen)). Uitstappen bij halte Hoeve Oud Milligen.
Treinreizigers kunnen desgewenst in Putten of Apeldoorn worden opgehaald.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 370,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).