STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Oud en Nieuwtocht *** Tocht gaat door. Op dit moment 17 deelnemers.

[ Terug ]      

maandag 30 december t/m woensdag 1 januari 2020 (3 dagen)

De jaarwisseling doorbrengen nabij Steenwijk in een comfortabel hotel boven op "de bult"
Deelnemers: minimaal 12
maximaal 20
Begeleiding: Gerard van Weerd en Jolien Zwaag
Vertrek: op maandag 30 december 2019 om 11.00 uur vanaf Fletcher Hotel De Eese in Steenwijk-De Bult
Inclusief: 2x hotelovernachting
3x koffie/thee met “iets erbij”
2x ontbijt begeleiding door gidsen
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
2x diner (3-gangenmenu)
oliebollen aan het eind van de wandeling (dag 2)
“champagne” of een ander drankje tijdens de jaarwisseling
tot besluit: een kop soep (dag 3)
fotoverslag (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 370,00


Daar waar de provinciegrenzen van Overijssel, Friesland en Drenthe samenkomen, ligt een afwisselend wandelgebied. Stukken bossen worden afgewisseld door akkers en weilanden. Hier en daar liggen, enigszins in het landschap verscholen, waterpartijen, vennetjes, heidevelden en veenmoerassen.
De ijstijden hebben ook hier hun sporen achtergelaten. Zand, grind en grote veldkeien zijn meegevoerd vanuit Scandinavië. Toen het 10.000 jaar geleden warmer werd, bleven er enkele heuvels achter in het verder vlakke landschap. Eén daarvan is de Woldberg, een bult van maar liefst 20 meter hoog.
Op wat grotere afstand van Steenwijk, liggen enkele zogenaamde ‘koloniën van weldadigheid’. Met de proefkolonie Frederiksoord is in 1818 dit initiatief in de noordelijke Nederlanden begonnen. Een van de wandelingen gaat door dit gebied met haar bijzondere cultuurhistorie en architectuur.

Nabij de Woldberg ligt in een stille omgeving Fletcher Hotel De Eese. Het is een vrij groot en luxe hotel. Vier sterren. Alle kamers beschikken over een eigen toilet en douche. Fletcher Hotel De Eese is verder voorzien van een à la carte restaurant, een brasserie en een bar. Tevens is het mogelijk om als hotelgast een duik te nemen in het verwarmde binnenzwembad of plaats te nemen in de sauna. Comfort: ••/•••

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 370,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op maandag 30 december 2019 om 11.00 uur vanaf Flechter Hotel De Eese in het buitengebied van Steenwijk. De reis wordt begeleid door Gerard van Weerd en Jolien Zwaag.

Steenwijk is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het NS-station is het echter circa 3 km naar het hotel. Daarom haalt de reisleider je van het station op als je met de trein komt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).