STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Vier Foreestentocht */** Op dit moment 3 deelnemers

zaterdag 18 januari t/m zondag 19 januari 2020 (2 dagen)

Wandelend de verstilde schoonheid van een winters bos ervaren. Afgewisseld door een uitgebreide lunch.
Deelnemers: minimaal 7
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 18 januari 2020 om 11.00 uur vanuit een hotel in Vierhouten
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
Exclusief: de drankjes, die je gebruikt in het hotel
Prijs: € 210,00


Als wandelaar wil je het liefst de hele dag buiten zijn.
Om lang te kunnen genieten van indrukwekkende landschappen en bijzondere natuurfenomenen.
In januari werkt het weer niet altijd mee. Het is geen pretje, om urenlang tegen een koude snijdende wind in te lopen. Of meerdere buien over je heen te krijgen.
Aan de andere kant, wat is er mooier dan een bos, waarin alles is bedekt met een laag sneeuw. Als dan ook nog eens de zon schijnt, waan je je in een sprookjeswereld.
Om niet al te zeer afhankelijk te zijn van het grillige winterweer, zoeken we op beide dagen -wat langer dan gebruikelijk- de warmte van een restaurant op. Rond het middaguur gaan we uitgebreid lunchen. We starten met een kopje koffie of thee, gevolgd door soep of salade en een tweede gang naar keuze.

Het dorpje Vierhouten fungeert als uitvalsbasis voor het wandelweekend. Zoals in de naam van de plaats reeds besloten ligt, wordt Vierhouten aan alle kanten omgeven door grote bosgebieden. Tevens liggen er een paar grote heideterreinen in de buurt. In het zomerhalfjaar wordt Vierhouten regelmatig overspoeld door dagjesmensen. Op de terrassen dien je dan te zoeken naar een lege stoel. In de winter is het een stuk rustiger. Helemaal stil wordt het echter nooit, want de ware wandelaar en fietser weet ook dan Vierhouten te vinden.
Het Vierhouter Bosch, dat door Staatsbosbeheer wordt beheerd bestaat al heel lang. Sinds de Middeleeuwen heeft hier onafgebroken bos gestaan. De mens heeft weliswaar hout geoogst, maar nooit op grote schaal. Er zijn verschillende bosvakken met loofhout (beuk, zomer- en wintereik). De eiken hebben veelal een dikke onderstam, waar meerdere grillige staken uitgegroeid zijn. Een overblijfsel van de hakhoutcultuur. Eekschillers trokken tot in het begin van de twintigste eeuw rond, om run (= looistof) te verzamelen. Dit zit onder de bast van jonge eiken. De boompjes werden kort boven de grond afgezaagd. Een jaar later liepen deze stoven weer uit. En na 15 tot 20 jaar kon er een nieuwe oogst plaatsvinden. Op en tussen de eikenstoven groeien veel varens en mossen.

De wandelingen zijn op beide dagen maximaal 15 kilometer lang.

Tijdens de eerste dag lopen we naar Elspeet over de grote heide. Op zondag bezoeken we het "Verscholen dorp" en doen we een ronde door het Vierhouter Bosch.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 210,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.
Notabene
Vanaf 1 december 2019 bedraagt de toeslag voor een eenpersoonslamer € 25 p.p.p.n.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 30 verhoogd.

Vertrek op zaterdag 18 januari 2020 om 11.00 uur vanaf een hotel in Vierhouten. Nadere informatie volgt.

Vierhouten is met het openbaar vervoer te bereiken. Vanuit NS-station Nunspeet rijdt er overdag op zaterdag 1x per uur een bus naar Vierhouten (lijnbus 112 Nunspeet - De Wittenberg).
Treinreizigers kunnen desgewenst om 10.15 uur worden opgehaald vanaf NS-station Nunspeet.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).