STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Algarvetocht (P) **/*** Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers.

woensdag 12 februari t/m woensdag 19 februari 2020 (8 dagen)

Aan het einde van de winter actief buiten zijn. Wandelen in het oosten van de Algarve, langs de Atlantische oceaan en een brede rivier.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op woensdag 12 februari 2020 vanaf vliegveld Schiphol. De vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.
Inclusief: vliegreis Schiphol-Faro retour
6x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
transfer hotel 1 naar hotel 2
vervoer i.v.m. wandeltochten
8x koffie met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 2 hotels
7x ontbijt
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes die je gebruikt in de hotels
lunch tijdens de verplaatsingsdag (dag 4)
Prijs: € 1485,00


Op het Europese vasteland heeft de Algarve de beste papieren in huis als het gaat om een mild klimaat in de maand februari. Niet voor niets brengen veel Nederlanders de winter door in het zuiden van Portugal. Zij kiezen dan veelal de omgeving van Tavira en Montegordo uit, omdat het hier aan de Sotavento (lijzijde) minder hard waait dan in het westen, de Barlovento (loefzijde), waar de wind vrij spel heeft.
Met een beetje geluk lopen we in de zon bij temperaturen, die kunnen oplopen tot 20 graden. Bovendien wordt het later donker in Portugal. We kunnen daarom optimaal van het daglicht profiteren.
Terwijl het bij ons nog volop winter is, staan in de Algarve reeds verschillende struiken en kruiden in bloei. Bijzonder fraai is de bloesem van de amandel. Vanaf een afstandje lijkt het alsof de boompjes met een laagje sneeuw zijn bedekt. Van dichtbij bekeken, blijken de bloemen niet wit maar zachtroze te zijn.

Na onze vliegreis van Amsterdam naar Faro reizen we met een of twee minibusjes naar onze eerste verblijfplaats.
Dat is Alcoutim. Deze plaats ligt in het binnenland. Aan de westzijde van de rivier de Guadiana. Aan de overkant ligt Spanje. Vanuit Alcoutim gaan we ondermeer naar Foz de Odeleite en Almada de Ouro. Twee dorpjes met een fraai achterland, bestaande uit lage heuvels (tot maximaal 170 meter hoog), die deels begroeid zijn met bos. Regelmatig zijn er doorkijkjes richting de rivieren Odeleite en Guadiana. De tweede helft van de reis brengen we door in het stadje Tavira nabij de kust. Alvorens we op zaterdag 15 februari afreizen naar Tavira, brengen we eerst een bezoek aan het schilderachtige stadje Mértola, met zijn steegjes, stadsmuren en imposante burcht.
In het centrum van Tavira is veel te zien, vooral nabij de oude stenen boogbrug over de rivier. Er zijn terrasjes, leuke winkeltjes, diverse kerken en enkele parken. De stad wordt aan twee kanten omgeven door zoutpannen. Nabij de monding van de rivier ligt een langgerekt eiland. We wandelen over het strand van Ilha de Tavira en we lopen over smalle dijkjes dwars door zoutpannen heen. Daar wemelt het van de watervogels, o.a. flamingo’s.

Tijdens de eerste helft van de reis verblijven we drie nachten in een hotel aan de rand van Alcoutim. Comfort: •/••

In Tavira overnachten wij in het Maria Nova Lounge Hotel op loopafstand van het centrum. Het is een groot hotel op een heuvel. De kamers en de gemeenschappelijke ruimtes zijn onlangs gemoderniseerd. Comfort: ••

De wandelingen rondom Tavira en Alcoutim zijn maximaal 17 kilometer lang.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1385,- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 100 verhoogd.
Vertrek vanaf vliegveld Schiphol op woensdag 12 februari 2020. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).