STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Hainichtocht (D) *** Deze reis wordt uitgesteld naar oktober 2020 (donderdag 15 tot en met maandag 19 oktober).

donderdag 9 april t/m maandag 13 april 2020 (5 dagen)

Doordringen tot de kern van een nagenoeg ongerept beukenwoud. Waar op de kalkrijke bodem tal van bosplanten in volle bloei staan.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 8 april 2020 om 10.45 uur vanaf NS-station Arnhem (Sonsbeekzijde)
Inclusief: 4x overnachting
5x ontbijt
5x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)
begeleiding door gids
5x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
groepsfoto (per e-mail)
uitgebreide lunch (2 gangen) op 13-4
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 660,00


In het najaar van 1989 viel de muur. De grens tussen Oost en West viel weg. Voorbij Kassel eindigde niet langer de wereld. Wegen werden doorgetrokken en de natuurgebieden aan weerszijden van het voormalige IJzeren Gordijn kwamen in het middelpunt van het nieuwe Duitsland te liggen.

Een van de grote verrassingen van het herenigde Duitsland is het gebied Hainich, ten noordoosten van Eisenach (deelstaat Thüringen). Het is een dunbevolkte streek met uitgestrekte beukenbossen. In tegenstelling tot de meeste andere wouden, werd in dit gebied nauwelijks hout geoogst. Het lag immers in een uithoek van de DDR. Na de Koude Oorlog kreeg de natuur nog meer vrij spel. Een groot militair oefenterrein, genaamd Kindel, werd volledig ontruimd en aan zijn lot overgelaten. In twintig jaar tijd is het gebied veranderd in een bloemrijke grazige vlakte met struweel en bosschages. De laatste jaren ontdekken steeds meer mensen de natuurlijke charmes van National Park Hainich.
De Hainichtocht kent twee reisdagen (donderdag 9 en maandag 13 april) en drie wandeldagen (vrijdag, zaterdag en zondag). Op de wandeldagen zijn we van 9.30 tot 17.00 uur op pad en leggen we afstanden af tussen de 15 en 19 kilometer. Tijdens de reisdagen zal er ook gelopen worden. De afstanden variëren dan van 5 (donderdag) tot 10 kilometer (maandag).
De bossen van de Hainich liggen op een vrij plak plateau. Onder de bomen verscholen ligt de nauwelijks als zodanig herkenbare hoogste "heuvel", de Alter Berg (494 meter). Er zijn geen brede snelstromende wateren , waardoor diep ingesneden dalen ontbreken. Ook de omliggende weilanden en akkers hebben een glooiend karakter. Tijdens de wandelingen zit er tussen het hoogste en het laagste punt maximaal 150 meter verschil. Steile hellingen zullen we daarom niet tegenkomen.

In het dorp Behringen (18 km ten noordoosten van Eisenach), verblijven we vier nachten in het Schloβhotel. De oudste delen van dit statige pand dateren uit de zestiende eeuw, toen Hertog Johann Friedrich dem Mittleren von Wangenheim Behringen uitkoos als residentie. Sinds 2003 doet het slot dienst als hotel. De kamers zijn hoog en ruim. Op de eerste verdieping bevindt zich het restaurant. Het diner wordt in buffetvorm aangeboden. De binnenplaats grenst aan een park, waar verschillende sculpturen staan opgesteld. Comfort: ••

De kosten van deze vijfdaagse tocht bedragen € 660,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in de hotels waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vanaf NS-station Arnhem reizen we met een minibus (8 personen + chauffeur) naar de omgeving van Eisenach (circa 425 km van Arnhem), waar we rond 17.00 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).