STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Wieringentocht *** Pinksteren Op dit moment 8 deelnemers

zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni 2020 (3 dagen)

Hernieuwde kennismaking met het voormalige eiland Wieringen.
Deelnemers: minimaal 10
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 30 mei 2020 om 11.15 uur vanuit een hotel in Wieringerwerf
Inclusief: 2 x hotelovernachting
2 x ontbijt
1 x lunch(pakket)(dag 2)
2 x diner (3-gangenmenu)
3x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep met een belegd broodje (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 300,00


Na 12 jaar afwezigheid, prijkt de Wieringentocht weer op het programma van UNIEK Voettochten!

In 1932 kwam de Afsluitdijk gereed. Zoals wij allen weten, werd in dat jaar het voormalige eiland Wieringen met een 30 kilometer lange dam verbonden met Friesland. Al eerder, in 1930, viel de Wieringermeerpolder droog. Sinds die tijd, is er aan de zuid- en zuidoostkant van Wieringen een abrupte overgang tussen het oude en nieuwe land. Een smal kanaal ligt precies op de scheiding.
In het noorden en westen grenst Wieringen nog steeds aan het water en waan je je op een eiland. Hier kun je uitkijken over de weidse Waddenzee dan wel het overzichtelijke Amstelmeer.

De "binnenlanden" van Wieringen zien er op veel plaatsen kleinschalig uit. Er zijn kronkelende weggetjes te vinden, oude boerderijen, sloten, dijken, lage wallen al dan niet begroeid met bomen en verschillende buurtschappen waaronder Stroe, Noordburen en Smerp. En het mooist van alles is, dat Wieringen niet vlak is; er zijn keileembultjes die een paar meter boven NAP oprijzen. Dit in grote tegenstelling tot de vlakke en strak ingerichte Wieringermeerpolder. Een polder, die overigens wel een groot bosgebied rijk is. In dit Robbenoordbos staan bomen, die inmiddels flink uit de kluiten gewassen zijn.
Tijdens de Wieringentocht bezoeken we zowel het voormalige eiland als het Robbenoordbos op het nieuwe land.

Een hotel in Wieringerwerf fungeert als uitvalsbasis. Nadere informatie volgt.

Vanuit Wieringerwerf zullen we ons eerst met een aantal beschikbare auto‘s verplaatsen naar de wandelgebieden.
Op dag 1 gaan we wandelen op de westelijke helft van Wieringen. Op zondag gaan we naar het oosten. En op maandag blijven we in de Wieringermeerpolder en lopen we een ronde door het Robbenoordbos en het Dijkgatbos.

Per dag worden afstanden tussen de 15 en 19 kilometer overbrugd.

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 300,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 35,- verhoogd.

Vertrek op zaterdag 30 mei 2020 om 11.15 uur vanaf een hotel in Wieringerwerf. Vanuit Hoorn en Alkmaar is er een busverbinding met Wieringerwerf. Desgewenst kun je om 10.15 uur bij NS-station Hoorn opgehaald worden en met de auto naar het hotel gebracht worden.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).