STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Hart van Drenthetocht **/*** Tocht gaat door. Op dit moment 9 deelnemers. Facturen worden in maart 2020 verstuurd.

zondag 23 augustus t/m maandag 24 augustus 2020 (2 dagen)

Naar het brongebied van de Drentsche Aa. Natte hooilanden te midden van bossen, heidevelden en kleinschalig cultuurland.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zondag 23 augustus 2020 om 11.15 uur vanuit een hotel in Westerbork
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 195,00


Het relif van de provincie Drenthe is te vergelijken met een omgekeerd soepbord: laag aan de randen en wat hoger in het midden. Vanaf dit "plateau" stromen beekjes naar alle windrichtingen. De bekendste daarvan is de Drentsche Aa. In het veld is het overigens nog niet zo makkelijk om de exacte oorsprong van de Drentsche Aa te vinden. Verschillende watertjes komen voor dit predikaat in aanmerking. Zoals een stroompje, dat vanuit natuurreservaat Holmers-Halkenbroek naar het noorden stroomt. In dit natte gebied is nog niet zo lang geleden een uitkijktoren geplaatst. Vanaf de top kun je genieten van een fraai uitzicht over het "dal" en de omliggende bossen en heidevelden. Vlakbij staan verschillende radiotelescopen opgesteld. Tijdens de wandeling op dag 1 zullen we ze tegenkomen. Ook zullen we dan kort stil staan bij het verzetsmonument. In de Tweede Wereldoorlog lag in de bossen ten oosten van Hooghalen het kamp Westerbork. Op maandag lopen we naar Orvelte, het "levende museumdorp", waar boerderijen in oorspronkelijke staat te bewonderen zijn en oude ambachten in ere worden gehouden. Tevens is het de vaste woonplaats van enige tientallen mensen. Rondom Orvelte treffen we een kleinschalig landschap aan, zoals dat op veel plaatsen in Drenthe eeuwenlang heeft bestaan. Kleine akkercomplexen, essen, worden omgeven door houtwallen. Poelen, geriefhoutbosjes en slingerende zandwegen maken het beeld compleet.

De beide wandelingen zijn maximaal 17 kilometer lang.

Overnachting in een hotel in Westerbork. Nadere informatie volgt. Westerbork is per lijnbus bereikbaar. Op zondagen rijdt er eens per twee uur een klein busje (Qbuzz 22) van NS-station Beilen via Westerbork naar Zweeloo. Treinreizigers kunnen echter ook om 10.30 uur worden opgehaald vanaf NS-station Beilen door de reisleider of een andere automobilist.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn 195,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met 30,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.