Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) *** Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.

Tussen de feestelijkheden door er op uit. Naar natuurgebied de Maashorst tussen Oss en Uden. Bekend van Vroege Vogels TV (juni 2020).
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 14
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 28 december 2022 om 11.00 uur vanaf Hotel Brasserie Verhoeven in het centrum van Uden.
Inclusief: 1 x hotelovernachting
1 x ontbijt
1 x lunchpakket (dag 2)
1 x diner (3-gangenmenu)
2x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 2)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 280,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Herken je jezelf in het volgende dilemma? Je bent met de feestdagen onder de pannen. Je hebt leuke afspraken gemaakt met vrienden en bekenden. Zowel met Kerstmis als Oud en Nieuw. Maar je wilt er ook graag even tussenuit. Even ontsnappen aan de hectiek. De stilte van de natuur opzoeken. Buiten zijn.
UNIEK Voettochten biedt je een oplossing. Twee dagen lekker wandelen tussen de feestdagen door. Even geen gedoe aan je hoofd. Gewoon het ene been voor het andere zetten.

In de provincie Noord-Brabant, tussen Oss en Uden, ligt het landschapspark Maashorst.
De Maashorst dankt zijn naam aan het geologische begrip horst: hoger gelegen gebied. De hoogteverschillen in de Maashorst zijn het gevolg van breuken in de aardkorst. Voordat de krachten in het binnenste van de aarde meer dan 10.000 jaar geleden de horst vormden, liet de toen nog breeduit stromende Maas grof grindrijk zand achter.
Sinds een aantal jaren krijgt de natuur krijgt in De Maashorst alle ruimte. Intensief bewerkte akkers hebben plaatsgemaakt voor graslanden en heidevelden, die begraasd worden door verschillende soorten paarden en runderen. Met een beetje geluk komen we de wisent tegen! Het leefgebied van de grote grazers, reeën en andere dieren is onlangs vergroot door de aanleg van twee ecoducten over de A50.
Heel bijzonder zijn de drassige wijstgronden. Deze liggen, geheel tegen de verwachting in, op de wat hogere delen. Hier kan kwelwater uit de ondergrond naar boven stromen. Met vochtminnende plantensoorten (zoals boterbloemen en koekoeksbloemen) op de bultjes en heide en buntgras in de laagte.

Op woensdag start de wandeling vanuit het hotel. We wandelen dan naar het buurtschap Slabroek, dat wordt omgeven door bossen en kleine landbouwpercelen. Iets verderop ligt een groot open terrein, de Brobbelbies, waar runderen de vegetatie kort houden. Op donderdag verplaatsen we ons met een aantal auto's naar Herpen, om van hieruit een ronde door het noordelijk gedeelte van de Maashorst te maken. Nabij de parkeerplaats ligt een zandverstuiving met een hoog duin. En verscholen in het bos liggen twee grote vennen.
De beide wandelingen zijn maximaal 19 kilometer lang.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 250,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 28 oktober 2022. Twee maanden voor aanvang van de tocht wordt de reissom met € 30 verhoogd.

Vertrek op woensdag 28 december 2022 om 11.00 uur vanaf Hotel Brasserie Verhoeven in het centrum van Uden. Comfort: •/•• Meer informatie over het hotel en de bereikbaarheid volgt binnenkort.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) ***  Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) ***  Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) ***  Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) ***  Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) ***  Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) ***  Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers. Eindejaarstocht (Maashorst/Uden) ***  Reis gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.