STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Hoeksche Waardtocht */**

donderdag 27 augustus t/m vrijdag 28 augustus 2020 (2 dagen)

De Hoeksche Waard, een verrassend gevarieerd landbouwgebied, tussen Oude Maas, Dordtse Kil, Hollands Diep, Haringvliet en Spui
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 27 augustus 2020 om 11.30 uur vanaf Hotel de Hoogt in Maasdam.
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 195,00


Samen met negentien andere gebieden is de Hoeksche Waard aangewezen tot Nationaal Landschap. In deze Nationale Landschappen is sprake van een nauwe verwevenheid tussen het historisch landgebruik en de aanwezige natuurwaarden. In de Hoeksche Waard is bijvoorbeeld de oorspronkelijke verkaveling van veel kleipolders goed bewaard gebleven. Daarnaast liggen er op allerlei plaatsen grillige oude kreken, die herinneren aan de tijd, dat de Hoeksche Waard veroverd moest worden op het water.

De randen van de Hoeksche Waard hebben de wandelaar het meest te bieden. In het zuidwesten, grenzend aan het Haringvliet, liggen enkele buitendijkse gronden. Zoals de Korendijkse Slikken met rietvelden, natte graslanden en fraaie vergezichten. In het noordoosten nabij Maasdam is het landschap juist wat kleinschaliger. Hier vallen de met hoge bomen begroeide dijken op. En de met rietkragen en bosjes omzoomde Binnenmaas. Op dag 2 bezoeken we tevens het eiland Tiengemeten, waar aardappelakkers hebben plaatsgemaakt voor waterpartijen, moeras en ruigte.

In de Hoeksche Waard slapen we een nacht in familiehotel De Hoogt in Maasdam (nadere informatie volgt).
Mocht Hotel De Hoogt reeds volgeboekt zijn (het hotel beschikt over 12 kamers), dan wijken we uit naar het Van der Valk Hotel Dordrecht.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn 195,- per persoon. Extra voor eenpersoonskamer: 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met 30,- verhoogd.

Vertrek op donderdag 27 augustus 2020 om 11.30 uur vanaf Hotel de Hoogt in Maasdam. Maasdam is per lijnbus bereikbaar. Tussen NS-station Dordrecht en metrostation Rotterdam-Zuidplein rijden regelmatig (2x per uur) bussen.
Treinreizigers kunnen desgewenst vanuit Dordrecht met de reisleider meerijden. Verzameltijd: 10.45 uur.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.