Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.

Dagwandeling vanuit Hilversum. Over de natuurbrug Crailoo naar het "ruige" Spanderswoud en de "strakke lanen" van de Gravelandse buitenplaatsen.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zondag 11 december 2022 om 11.00 uur vanaf NS-station Hilversum Mediapark
Inclusief: erwtensoep met spek en roggebrood of vegetarische soep
begeleiding door gids
Exclusief:
Prijs: € 22,00
Garantie:

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Nu eens geen "koffie met iets erbij", maar een stevig bord erwtensoep met roggebrood en spek halverwege de wandeling. Zo vlak na Sinterklaas hebben de meeste mensen even genoeg van alle zoetigheid. Bovendien smaakt erwtensoep heerlijk, wanneer je een paar uur hebt doorgebracht in de (vries)kou.

Aan de westkant van 't Gooi, op de overgang van zand naar veen, liggen nabij het dorp 's-Graveland een aantal fraaie landgoederen. Zoals Schaep en Burgh, Boekesteijn en Trompenburgh. Loofhout wordt hier afgewisseld met brede waterpartijen. In december, als de bomen weer kaal zijn, heb je tevens een goed zicht op de fraaie landhuizen.
We beginnen onze wandeling op de Westerheide. Na korte tijd maken we gebruik van de langste natuurbrug van Nederland. Net als de dieren kunnen we heel gemakkelijk het Spanderswoud bereiken, de treinen en auto's rijden onder ons door. In het Spanderswoud werd reeds in de tachtiger jaren van de vorige eeuw een begin gemaakt met natuurgericht bosbeheer. Om het aandeel dood hout te vergroten werden er destijds bewust bomen omgetrokken. Een groot contrast met de keurig onderhouden landgoederen een eindje verderop. Voorbij de 's-Gravelandsche Vaart duiken we ten slotte het laagveen in met zijn vele sloten, knotwilgen en wilgenstruwelen. In Ankeveen draaien we om. En lopen we nogmaals door de landgoederenzone en het Spanderswoud.

Vertrek op zondag 11 december 2022 om 11.00 uur, vanaf de voorzijde van NS – station Hilversum Mediapark (Noorderweg 229, 1221 AB, Hilversum). Als je met de auto naar het station Hilversum Mediapark komt kun je deze vrijwel overal gratis parkeren. Als er geen plek is kun je in één van de zijstraatjes parkeren in de woonwijken waar je altijd wel een lege plek vindt. Aan de voorkant van het station zijn er ook parkeerplaatsen beschikbaar maar hou er rekening mee dat sommige plekken alleen voor vergunninghouders zijn of voor taxi’s. Dit wordt duidelijk aangegeven met borden.

Je kunt je aanmelden tot en met vrijdag 9 december 2022. Vermeld bij je opgave s.v.p. of je erwtensoep (met plakjes worst) dan wel vegetarische soep wilt.
Je dient zelf met de auto of de trein naar Hilversum te komen. Er wordt van tevoren geen deelnemersbrief verstuurd.
De dagwandeling wordt begeleid door Rowan Koster. Zijn mobiele nummer is: 06-51742871.

De kosten voor deze eendaagse wandeling (circa 16 kilometer) bedragen € 22,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank te betalen. Hiervoor ontvang je een bevestiging/factuur.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Laatste Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze dagwandeling ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.Snertwandeling ** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 20 deelnemers.