Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.

Vanuit Apeldoorn de bossen in. Naar Hoog-Soeren en Paleispark 't Loo.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 21 januari 2023 om 11.00 uur vanuit Fletcher Hotel Apeldoorn te Apeldoorn
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
entree Paleispark 't Loo (dag 2)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 255,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Als wandelaar wil je het liefst de hele dag buiten zijn.
Om lang te kunnen genieten van indrukwekkende landschappen en bijzondere natuurfenomenen.
In januari werkt het weer niet altijd mee. Het is geen pretje, om urenlang tegen een koude snijdende wind in te lopen. Of meerdere buien over je heen te krijgen.
Aan de andere kant, wat is er mooier dan een bos, waarin alles is bedekt met een laag sneeuw. Als dan ook nog eens de zon schijnt, waan je je in een sprookjeswereld.
Om niet al te zeer afhankelijk te zijn van het grillige winterweer, zoeken we op beide dagen -wat langer dan gebruikelijk- de warmte van een restaurant op. Rond het middaguur gaan we uitgebreid lunchen. We starten met een kopje koffie of thee, gevolgd door soep of salade en een tweede gang naar keuze.

Apeldoorn is in korte tijd een grote provinciestad geworden met meer dan 100.000 inwoners. Met name in de jaren '60, '70 en '80 van de vorige eeuw groeide de stad sterk. De oostrand van de Veluwe bleef daarbij gespaard. Met als positief gevolg, dat je nog altijd vanuit de vooroorlogse villawijk Berg en Bos zo de bossen in loopt.
Na drie kilometer kom je in Hoog-Soeren, een klein dorpje met wat huizen, een kerkje en een hotel. Hoog-Soeren wordt omgeven door de bossen en heidevelden van de Koninklijke Houtvesterij 't Loo, ook wel de Kroondomeinen genoemd. In totaal beslaan de Kroondomeinen een oppervlakte van 11.000 hectare. Inclusief paleis 't Loo en het daar achter gelegen park. Dit park gaan we op zondag bezoeken. Naast bos met verschillende bijzondere bomen, zoals de hoogste douglasspar van Nederland, tref je hier ook diverse waterpartijen en sprengen (bronnen) aan. Bovendien kom je in het park bijzondere objecten tegen zoals bruggetjes, een badhuis en een paardenkerkhof.
De wandelingen zijn op beide dagen maximaal 15 kilometer lang.

Ons hotel, Fletcher Hotel Apeldoorn, ligt twee kilometer buiten het centrum in de wijk Berg en Bos. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op circa 15 minuten loopafstand. Treinreizigers kunnen desgewenst worden opgehaald bij NS-station Apeldoorn. Comfort: ••

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 255,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.Kroondomeinentocht (Veluwe) */** Op dit moment 2 deelnemers.