Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.

Een smalle kronkelende dijk met hoge bomen. Rechts de IJssel, links een oud landgoed.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op zondag 5 maart 2023 om 11.00 uur vanaf station Klarenbeek (Hoofdweg 10, 7382 BH)
Inclusief: koffie/thee met gebak onderweg
veel gezellige medewandelaars
begeleiding door gids
Exclusief: lunch
Prijs: € 21,00
Garantie:

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Op de eerste zondag van maart gaan we vanaf station Klarenbeek naar de IJssel en terug lopen.
Het station ligt iets buiten het dorp. Elke trein stopt er. Om even te wachten op een tegemoetkomende trein. Want alleen hier zijn twee sporen, zodat de treinen elkaar kunnen passeren. Dat er ook nog mensen in- of uitstappen is eigenlijk maar bijzaak. Voor ons wandelaars is dit kleine station echter een prima plek, om af te spreken voor een dagtocht. Spoor dus naar Klarenbeek of volg vanaf de N345 (doorgaande weg Apeldoorn – Zutphen) de ANWB- borden naar Klarenbeek. Bij het station (Hoofdweg 10, 7382 BH) kun je je auto gratis parkeren.

De omgeving van Klarenbeek heeft veel te bieden. Er is veel bos, er zijn landgoederen en een heel bijzonder stukje rivierdijk. Want tussen Voorst en Wilp ligt de winterdijk van de IJssel in een bos. En op de hellingen en kruin van deze dijk groeien struiken en forse bomen. Ongekend! Want het beleid is immers: geen bomen en liefst ook geen huizen op of direct naast de dijk. Het heeft daarom ook niet veel gescheeld, of de “Bomendijk” was ten prooi gevallen aan de kettingzaag. Gelukkig zag men nog net op tijd de waarde van dit circa 3 kilometer lange dijktraject in en heeft men met “enig kunst en vliegwerk” de “Bomendijk” kunnen versterken.
Direct naast de “Bomendijk” strekt Landgoed “de Poll” zich uit. Een echt “ouderwets” landgoed met statige bomenlanen, pachtboerderijen, akkers, weilanden en grote stukken met opgaand hout. In het westen op het zand is dit voornamelijk den, eik en berk, dichter bij de IJssel op de klei, voeren wilgen, essen, vogelkers en meidoorn de boventoon.

De kosten voor deze eendaagse wandeling bedragen € 21,- per persoon. Dit bedrag dien je vooraf per bank te betalen. Hiervoor ontvang je een bevestiging/factuur.
De lengte van de wandeling is 16 km. Het is mogelijk, om halverwege de wandeling een stuk van 2,5 km over te slaan.

Vertrek op zondag 5 maat 2023 om 11.00 uur, vanaf de kaartautomaat van station Klarenbeek (Hoofdweg 10, 7382 BH). Bij het station, kun je je auto gratis parkeren. Op of in de directe omgeving van het station is geen toilet aanwezig.
Aantal deelnemers: min. 10; max. 20
De tocht wordt begeleid door Rowan Koster.
Je kunt je aanmelden tot en met donderdag 3 maart 2023.
Je dient zelf met de auto of de trein naar Klarenbeek te komen. Er wordt van tevoren geen deelnemersbrief verstuurd.

Fotoreportage

Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.Vroege Voorjaarswandeling */** Dagwandeling gaat door. Op dit moment 11 deelnemers.