Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.

In nog geen vijf kilometer van Wad naar Noordzeestrand. Plus polders, duinen, plukjes heide, en cranberryveldjes.
Deelnemers: Minimaal 10
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief: 3x hotelovernachting
3x ontbijt
4x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
3x lunch(pakket)
3x diner (4-gangenmenu)
op eindpunt een kop soep (dag 4)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
vervoer per lijnbus, indien nodig, op dag 2 en dag 3
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: De drankjes die je in het hotel gebruikt
Kosten veerboot
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Eigenlijk zouden we het "rijtje" afgaan. Vorig jaar waren we op Texel. Dus komt nu Vlieland aan de beurt. Ware het niet, dat we vrij kort geleden , in 2020, het eiland met de grote zandplaat, 't Posthuis en de "rode kabouter" in verschillende richtingen doorkruist hebben. De laatste keer op Terschelling was in 2017. Dus de hoogste tijd voor een (her)nieuw(d)e kennismaking!

"Rood zijn de wolken, blauw is de lucht, geel zijn de helmen, groen is het gras, wit is het zand, dat zijn de kleuren van Schellingerland". We gaan (opnieuw) met eigen ogen zien, of Terschelling een veelkleurig eiland is.
Gevarieerd is Terschelling zeker. Het eiland is 30 kilometer lang en gemiddeld 3,5 kilometer breed. Vanaf de Noordzee kom je eerst op een breed strand terecht. Vervolgens loop je de duinen in. Aanvankelijk zijn deze schaars begroeid. Wat verderop groeien struiken. En verschijnen de eerste bomen. Net als op andere Waddeneilanden zijn er in het begin van de twintigste eeuw verschillende naaldbossen geplant. In het middengedeelte van het eiland kom je ook landbouwgronden tegen. Zowel kleine percelen omgeven door bomenrijen als grote open polders. Een dijk zorgt ervoor, dat het water van de Waddenzee wordt tegengehouden. In het oosten bevindt zich De Boschplaat. Hier hebben wind en water vrij spel. Ook de Noordvaarder, aan de andere kant van Terschelling, is als een stuk puur natuur te beschouwen.
Wat verder opvalt zijn de eendenkooien, die her en der verspreid liggen. Ronde waterplassen, die in het groen verscholen liggen. Werkelijk uniek voor Nederland zijn de cranberryvelden. Deze liggen aan de rand van de duinen. De bessen worden jaarlijks geoogst en verwerkt tot diverse producten.

Nadere informatie volgt.

Fotoreportage

Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.Terschellingtocht ** Op dit moment 19 deelnemers.