Midden-Portugaltocht (P) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers. Facturen worden verstuurd vanaf 15 november 2023.

Een combinatie van kust (omgeving van Sintra) en binnenland (omgeving Montemor-o-Novo). Stranden, rotskapen, kastelen, en villa's versus graanvelden, kurkeikbossen, hereboerderijen en landarbeidershuisjes.
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Op woensdag 20 maart 2024 vanaf Schiphol.
Inclusief: vliegreis Schiphol-Lissabon retour
7x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
transfer hotel 1 naar hotel 2
vervoer i.v.m. wandeltochten
8x koffie met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 2 hotels
7x ontbijt
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: drankjes in restaurants en hotels
Prijs: € 1500,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Estremadura is de naam van een langgerekte kustprovincie in het midden van Portugal. Met in het westen de Atlantische Oceaan en in het zuiden de steden Lissabon en Setúbal.
Vanuit cultuurhistorisch oogpunt bezien, is Estremadura de rijkste en meest gevarieerde streek van Portugal. Het heeft drie belangrijke kloosters binnen haar grenzen. Daarnaast zijn er de nodige kastelen te bewonderen. Waaronder het Paco Real en het Palácio Nacional de Pena in Sintra. In de beboste heuvels rondom dit stadje wemelt het bovendien van de landhuizen en villa's.
Een groot contrast met het licht glooiende noordelijke deel van de Alentejo. Hier wordt het landschap bepaald door kurkeiken en uitgestrekte graslanden. Af en toe onderbroken door een stuwmeer, een rivierdal en een verzameling witte huisjes op een heuveltop. Er wonen weinig mensen in deze agrarische regio.

De eerste helft van de reis verblijven we in een hotel, dat pal naast de Atlantische Oceaan ligt.
Vanuit hier gaan we ondermeer naar de Cabo da Roca lopen, het meest westelijke plekje van het Europese vasteland. De kustlijn ten westen van Sintra is heel gevarieerd. Hoge rotspartijen worden afgewisseld door besloten baaien met smalle zandstranden. Het directe achterland is golvend en voornamelijk met struikgewas begroeid.
Na vier dagen verplaatsen we ons naar het oosten. Voorbij de rivier de Taag. Aan de voet van de Serra de Monfurado (maximaal 424 meter hoog) zullen we een aantal afwisselende wandelingen maken door rivierdalen, langs megalietgraven en door schilderachtige dorpjes. Een bezoek aan Évora, de "meest Romeinse stad van Portugal" staat ook op het programma.

De eerste vier nachten verblijven we in Hotel Arribas. Deze accommodatie ligt naast het strand (Praia Grande, Colares). Het telt 59 kamers. Als je wilt, kun je voor en/of na de wandeling pootje baden in de oceaan. Comfort: ••
Vanaf zondag 24 maart zijn we te gast in een hotel nabij Montemor-o-Novo. Nadere informatie volgt.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1500 p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Notabene 1
Geef, als je je aanmeldt voor deze reis ook je geboortedatum door! Bovendien is het belangrijk, dat je de juiste namen doorgeeft. Te weten: eerste volledige voornaam (zoals in je paspoort of identiteitskaart staat vermeld) en officiële achternaam.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene 2
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Midden-Portugaltocht (P) ***/****  Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers. Facturen worden verstuurd vanaf 15 november 2023.Midden-Portugaltocht (P) ***/****  Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers. Facturen worden verstuurd vanaf 15 november 2023.Midden-Portugaltocht (P) ***/****  Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers. Facturen worden verstuurd vanaf 15 november 2023.Midden-Portugaltocht (P) ***/****  Reis gaat door. Op dit moment 10 deelnemers. Facturen worden verstuurd vanaf 15 november 2023.