STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Rügentocht (D)***/**** Tocht gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.

zondag 22 september t/m zondag 29 september 2019 (8 dagen)

Natuur en cultuur op het grootste eiland van Duitsland
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 16
Begeleiding: Gerard van Weerd
Vertrek: op zondag 22 september 2019 om 10.30 uur vanaf NS-station Dalfsen
Inclusief: 7x overnachting
7x ontbijt
7x diner (3-gangenmenu)
5x lunch(pakket)
begeleiding door gids
8x koffie met "iets erbijť"
vervoer Nederland - Rügen v.v. per minibus
vervoer op Rügen
overtocht per boot naar Hiddensee
fotoverslag (per e-mail)
uitgebreide lunch op de terugreis
Exclusief: lunch op dag van vertrek (dag 1)
lunch tijdens vrije dag (dag 5)
drankjes in hotels
Prijs: € 970,00


Het eiland Rügen in de Oostzee heeft een grillige vorm, een soort octopus, met allerlei binnenzeeën en schiereilanden en prachtige zandstranden. Hemelsbreed is Rügen wel 50 km in doorsnee. Midden op het eiland vergeet je daardoor soms dat je op een eiland bent. Het eiland is heuvelachtig, een beetje zoals in Denemarken, met twee nationale parken en inclusief prachtige krijtrotsen in het noordoosten. De hoogste ‘berg’, de Piekberg, is 161,9 meter hoog. Op het oostelijk deel van het eiland komen prachtige oude bossen voor. De westkant is een glooiend en meer agrarisch landschap.

We maken vijf heel verschillende wandelingen, vooral in het oostelijk deel van Rügen, dat landschappelijk en qua natuur het mooiste is. Op één van die van de wandeldagen maken we als het even kan ook gebruik van de Rasender Roland, het spoor met stoomlocomotief die vorst Wilhelm II Malte zu Putbus liet aanleggen om zijn gasten naar het strand te vervoeren.

Het autovrije en prachtige eilandje Hiddensee aan de noordwestzijde van Rügen zullen we ook bezoeken. Dat betekent een tochtje met de veerboot.

De dagafstanden zijn minimaal 15 en maximaal 20 kilometer. Er zijn op deze achtdaagse tocht vijf volledige wandeldagen, twee reisdagen en een vrije dag.

Als het gaat om de precieze invulling van de wandeldagen en de vrije dag: nadere informatie volgt.

Wij verblijven zeven nachten in Hotel Sonnenhaken in de buurtschap Buschvitz, midden op het eiland Rügen op 5 km afstand van het stadje Bergen. Vanuit het hoog gelegen hotel heb je een schitterend uitzicht over de binnenzee ‘Kleiner Jasmunder Bodden’. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Verschillende kamers beschikken tevens over een balkon of terras. Aan de zijkant van het hotel strekt zich een grote ligweide uit. In de directe omgeving van Buschvitz liggen een aantal fraaie wandelroutes. Comfort: ••

Vanaf NS-station Dalfsen reizen we met een of twee minibus(sen) (8 personen + chauffeur) naar Buschvitz op het eiland Rügen (circa 620 km van Dalfsen), waar we rond 21.00 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 970,00 per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft en de lunch op dag 1 en dag 5 (vrije dag).
Extra voor eenpersoonskamer € 20,- per persoon per nacht.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).