STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Oud en Nieuwtocht *** VOLGEBOEKT! Op dit moment 21 deelnemers.

zondag 30 december t/m dinsdag 1 januari 2019 (3 dagen)

Het Vechtdal tussen Dalfsen en Ommen, ook in de winter een bezoek waard!
Deelnemers: minimaal 16
maximaal 21
Begeleiding: Gerard van Weerd en Jolien Zwaag
Vertrek: op zondag 30 december 2018 om 11.00 uur vanaf Hotel Het Hof van Dalfsen in Dalfsen
Inclusief: 2x hotelovernachting
3x koffie/thee met “iets erbij”
2x ontbijt begeleiding door gidsen
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x diner (3-gangenmenu)
oliebollen aan het eind van de wandeling (dag 2)
“champagne” of een ander drankje tijdens de jaarwisseling
tot besluit: een kop soep met een belegd broodje (dag 3)
fotoverslag (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 295,00


Deze reis is volgeboekt. Reden: het maximaal aantal deelnemers (21 personen) is bereikt. Het is mogelijk, om geplaatst te worden op de reservelijst. Indien een of meer deelnemers hun reis annuleren, worden de personen, die op de reservelijst staan benaderd. Op dat moment kun je beslissen of je wel of niet wilt deelnemen aan de Oud en Nieuwtocht.

Wandelend gaan we het nieuwe jaar in. Dat doen we in Overijssel, in het Vechtdal tussen Dalfsen en Ommen.
De Vecht komt bij Gramsbergen ons land binnen en stroomt sterk slingerend via Hardenberg, Ommen en Dalfsen naar Zwolle, waar de rivier uitmondt in het Zwarte Water. Vanaf de stuw bij Junne is de Vecht bevaarbaar met kleine bootjes. Vroeger voeren er ook vrachtschepen op de bovenloop van de rivier. Vanuit Duitsland namen zij ondermeer Bentheimer zandsteen mee.
Landgoederen, bossen, weilanden, houtwallen en akkers wisselen elkaar af in het Vechtdal. In het gebied liggen fraaie dorpen en buurtschappen. Een bijzonder dorp is Vilsteren. Van oudsher is het een katholieke enclave in een overwegend protestantse regio. Vrijwel alle grond is in het bezit van de familie Cremers. Sinds 1850 beheren zij een uitgestrekt landgoed. De bewoners van Vilsteren betalen pacht aan deze familie. De boerderijen op landgoed Vilsteren BV zijn getooid met donkergroen-lichtgele luiken. Op wat grotere afstand van de rivier liggen verschillende heuvels. De bekendste is de Lemelerberg ten zuiden van Ommen.

We logeren in het net iets buiten het dorp gelegen Hotel Hof van Dalfsen. Comfort: ••
Een prima plek, om op een gezellige manier het oude jaar af te sluiten en vol goede voornemens het nieuwe jaar in te gaan. Na afloop van de wandeling op 31 december zijn er oliebollen en om middernacht wordt er gezorgd voor een toepasselijk drankje, zodat er geproost kan worden op 2019!

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 295,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op zondag 30 december 2018 om 11.00 uur vanaf Hotel Het Hof van Dalfsen in Dalfsen. De reis wordt begeleid door Gerard van Weerd en Jolien Zwaag.

Dalfsen is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Vanaf het NS-station is het echter circa 2,5 km naar het Hotel. Daarom haalt de reisleider je van het station op als je met de trein komt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).