STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Luxemburgtocht (L) ***/**** VOLGEBOEKT!!! Op dit moment 15 deelnemers.

vrijdag 26 oktober t/m maandag 29 oktober 2018 (4 dagen)

Indrukwekkende zandsteenformaties aan weerszijden van het pad. Met fraaie herfstkleuren als extra toegift.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 26 oktober 2018 om 14.30 uur vanuit Hôtel Pérékop in Berdorf nabij Echternach
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
3x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
op eindpunt: een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
Exclusief: de drankjes die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 370,00


Deze reis is volgeboekt.
Reden: er zijn geen kamers meer beschikbaar in het hotel.

In het verleden telde Europa honderden ministaatjes. In de vorm van graafschappen, hertogdommen, bisdommen, keurvorstendommen en paltsen. Tot ver in de negentiende eeuw bestond Duitsland uit een lappendeken van meer of minder onafhankelijke gebieden. Veelal bestuurd door een absoluut vorst. Met eigen wetgeving en een eigen munt. Ook Nederland vormde lange tijd geen eenheid. De graven van Holland en de Hertog van Gelre bijvoorbeeld zaten elkaar voortdurend dwars. Zij trokken met hun legers tegen elkaar ten strijde.

In de loop van de twintigste eeuw is de landkaart van Noordwest-Europa een stuk overzichtelijker geworden. Slechts één ministaatje heeft stand gehouden: het welvarende Groot-Hertogdom Luxemburg.
Op een oppervlakte zo groot als de provincie Groningen strekt zich een aantrekkelijk heuvellandschap uit.

Met name de streek tussen de stadjes Vianden en Echternach is voor wandelaars de moeite waard. Hier tref je een mooie combinatie aan van bossen, rivierdalen, stuwmeren, stoere burchten en grillige zandsteenformaties. Het gebied wordt niet voor niets "Klein Zwitserland" genoemd.
Het Mullertal ten zuidwesten van Echternach is een waar wandelparadijs. Langs het Fred Welterpad rijgen de bezienswaardigheden zich aaneen. Variërend van de Kohlscheuer, een rotsspleet waar het zo donker is als in een oven, tot uitgestrekte beukenbossen. De dalen van de beken hebben hier en daar steile hellingen. Eenmaal boven, op 300 tot 400 meter boven de zeespiegel, is het landschap vrij vlak en open. Hier komen we ook de meeste dorpen tegen, waarvan sommige hun schilderachtige karakter hebben bewaard.

Deze reis kent twee volle wandeldagen. Dan leggen we afstanden af tussen de 16 en 18 kilometer. Op vrijdag en maandag wordt er maximaal 12 kilometer gewandeld.

We logeren in een hotel in de regio Echternach. Om precies te zijn: Hôtel Pérékop in Berdorf. Het hotel ligt net buiten het dorp. Vanuit je kamer kijk je uit op akkers en weilanden. Iets verderop ligt een bos. Hôtel Pérékop is een middenklasse hotel. Het beschikt over een eigen restaurant. Ook zijn er wellnessfaciliteiten aanwezig in de vorm van een sauna en een infraroodcabine.
Comfort: •/••

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € 370,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer. € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op vrijdag 26 oktober 2018 om 14.30 uur vanaf Hôtel Pérékop in de regio Echternach. Treinreizigers worden opgehaald vanaf NS-station Maastricht om 11.15 uur. Vanuit Maastricht is het nog 2,5 uur rijden naar Echternach (circa 175 km).
Indien gewenst kan er ook "gecarpooled" worden. Deelnemers, die bij elkaar in de buurt wonen, zouden met 1 auto naar Luxemburg kunnen rijden.
Op de laatste dag, maandag 29 oktober, eindigt het programma om 14.30 uur. Voor die tijd hebben we een wandeling gemaakt en soep gegeten in het hotel.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).