STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Hart van de Veluwetocht */** Tocht gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.

zaterdag 19 januari t/m zondag 20 januari 2019 (2 dagen)

Wandelend de verstilde schoonheid van een winters bos ervaren. Afgewisseld door een uitgebreide lunch.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op zaterdag 19 januari 2019 om 11.00 uur vanuit WestCord Hotel De Veluwe in het buitengebied van Garderen
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
Exclusief: de drankjes, die je gebruikt in het hotel
Prijs: € 190,00


Als wandelaar wil je het liefst de hele dag buiten zijn.
Om lang te kunnen genieten van indrukwekkende landschappen en bijzondere natuurfenomenen.
In januari werkt het weer niet altijd mee. Het is geen pretje, om urenlang tegen een koude snijdende wind in te lopen. Of meerdere buien over je heen te krijgen.
Aan de andere kant, wat is er mooier dan een bos, waarin alles is bedekt met een laag sneeuw. Als dan ook nog eens de zon schijnt, waan je je in een sprookjeswereld.
Om niet al te zeer afhankelijk te zijn van het grillige winterweer, zoeken we op beide dagen -wat langer dan gebruikelijk- de warmte van een restaurant op. Rond het middaguur gaan we uitgebreid lunchen. We starten met een kopje koffie of thee, gevolgd door soep of salade en een tweede gang naar keuze.

Een van de mooiste dorpen van de Veluwe is Garderen. De plaats heeft een rijke historie maar is altijd klein gebleven. Daarom zijn er maar weinig nieuwbouwwijken en bedrijventerreinen. Ook zul je tevergeefs zoeken naar een rondweg of spoorlijn.
Wel is er een molen, een kerk uit de dertiende eeuw, een brink, een schaapskooi en heel veel bos. In de zomer wordt Garderen regelmatig overspoeld met toeristen. Tijdens de braderie en/of het zandsculpturenfestival. In januari is het veel stiller op straat. Zeker op zondag.

Op zaterdag lopen we eerst een rondje door het dorp. Vervolgens zetten we koers naar de schaapskooi in het buurtschap Boeschoten. Via het dorpje Koudhoorn en het Sprielderbosch keren we terug naar Garderen.
Tijdens de tweede dag staat het Uddelermeer op het programma. Aan de rand van deze voor Veluwse begrippen grote watervlakte staat de Hunneschans, een bolwerk uit de prehistorie met tot vier meter hoge aarden wallen. Tevens zullen we een bezoek brengen aan de Solsche Berg en het Houtdorperveld (heide).
De wandelingen zijn op beide dagen maximaal 15 kilometer lang.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 190,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op zaterdag 19 januari 2019 om 11.00 uur vanaf WestCord Hotel De Veluwe in het buitengebied van Garderen.
WestCord Hotel de Veluwe (4-sterren) is prachtig gelegen op een bosrijk landgoed, 1,5 kilometer ten zuiden van het dorp Garderen. Het hotel heeft 97 comfortabele en sfeervol ingerichte hotelkamers, welke alle zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Daarnaast biedt het hotel een grand café en een restaurant. Na een lange actieve dag kun je gebruik maken van de wellnessfaciliteiten. Comfort: ••/•••

Garderen is per lijnbus bereikbaar. Vanuit NS-station Putten kun je met lijnbus 107 (Syntus, rihting Ede-Wageningen) en lijnbus 102 (Syntus, richting Apeldoorn)(overstappen bij halte De Wittenberg) tot vlakbij het hotel komen (halte Hoeve Oud Milligen). Vanuit Apeldoorn neem je bus 102 (Syntus, richting Amersfoort (via Voorthuizen)). Uitstappen bij halte Hoeve Oud Milligen.
Treinreizigers kunnen desgewenst in Putten of Apeldoorn worden opgehaald.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).