STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Ardennentocht (F/B)(Pasen) ***/**** Tocht gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Facturen worden in februari 2019 verstuurd.

vrijdag 19 april t/m maandag 22 april 2019 (4 dagen)

vanuit de omgeving van Givet in Noord-Frankrijk (op korte afstand van België (Dinant))
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 18
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 19 april 2019 om 14.30 uur vanuit hotel Les Reflets Jaunes in Givet (F)
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
2x lunch(pakket)(dag 2 en dag 3)
4x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
op eindpunt: een kop soep met een belegd broodje (dag 4)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 395,00


steekwoorden:
nieuwe bestemming, Maasdal, heuvels, grensgebied Frankrijk - België, dolines, burchten, bolwerken, riviertjes, bijzondere flora, bos

De Ardennen bestrijken een flink deel van de zuidelijke helft van België. Het is een bosrijk gebied, waar beken en rivieren diepe dalen hebben uitgeslepen. Ook de aangrenzende delen van Luxemburg en Frankrijk worden tot de Ardennen gerekend.
De ondergrond bestaat overwegend uit zandsteen en leisteen. De verweringsbodem, die wordt gevormd op deze gesteenten, is veelal zuur en arm aan voedingsstoffen. Naaldbossen gedijen goed op deze gronden. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Tussen Couvin en Han is ooit een strook met kalksteen afgezet. Hier bloeien in het voorjaar tal van bijzondere planten. Waaronder sleutelbloemen, gele anemonen en orchideeën. Ook de boom - en struiklaag zijn hier gevarieerd. Met haagbeuk, zoete kers, mispel en kornoelje.

De Maasvallei (Givet - Dinant) en het dal van de Viroin (zuidwesten van de provincie Namen) hebben de wandelaar een gevarieerd landschap te bieden. Bossen worden afgewisseld door weilanden en akkers. Tevens zijn er interessante natuurfenomenen te bewonderen, zoals dolines, rotsformaties en bronnen.

Wij verblijven drie nachten in het driesterrenhotel Les Reflets Jaunes in het centrum van Givet (F).
Het hotel heeft een authentieke façade van bruingele baksteen. Binnen overheersen de kleuren geel en blauw. Er is een brasserie en een ontbijtzaal. In totaal beschikt het hotel over 18 kamers. Alle voorzien van een eigen douche en toilet. Plus airconditioning, wifi en een föhn. Comfort: ••

Het Franse stadje Givet ligt aan de Maas en wordt aan drie kanten omgeven door België. In de directe omgeving van de stad is een citadel (voormalig militair bolwerk), en een kasteel (Hierges) te vinden. Givet ligt op circa 175 kilometer afstand van Eindhoven.

De kosten van deze vierdaagse wandelreis bedragen € 395,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer. € 20,- p.p.p.n.

Vertrek op vrijdag 19 april 2019 om 14.30 uur vanaf Hotel Les Reflets Jaunes in Givet (F). Treinreizigers worden opgehaald vanaf NS-station Eindhoven om 11.00 uur. Vanuit Eindhoven is het nog 2,5 tot 3 uur rijden naar Givet.
Indien gewenst kan er ook "gecarpooled" worden. Deelnemers, die bij elkaar in de buurt wonen, zouden met 1 auto naar Givet kunnen rijden.
Op de laatste dag, maandag 22 april, eindigt het programma om 14.30 uur. Voor die tijd hebben we een wandeling gemaakt en soep gegeten in het hotel.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).