STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Minivakantie Noord-Nederland */** Tocht gaat door. Op dit moment 10 deelnemers.

dinsdag 20 augustus t/m zaterdag 24 augustus 2019 (5 dagen)

Twee reizen achter elkaar: Drentse Aatocht en Friese Woudentocht ook afzonderlijk te boeken
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Vertrek op dinsdag 20 augustus 2019 om 11.45 uur vanaf Fletcher Hotel De Zeegser Duinen te Zeegse
Inclusief: 4x overnachting
4x ontbijt
4x diner (3-gangenmenu)
4x lunch(pakket)(dag 2, dag 3 en dag 4)
5x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 2 en dag 5)
vervoer ver trein op dag 4
entree botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost (dag 4)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Zeegse) naar hotel 2 (Hardegarijp)
Prijs: € 510,00


steekwoorden:
Nationaal Park, beekdal, kleinschalig landschap, bloeiende heide, hunebedden, houtsingels, sloten, pingo’s, kruidentuin

overnachting in twee hotels (hotel 1 in Zeegse (nabij Zuidlaren)(2 nachten), hotel 2 in Hardegarijp (2 nachten).

Tussen Elp en de grens met de provincie Groningen, slingert De Drentsche Aa en haar vele zijlopen zich door een aantrekkelijk landschap. Waar het grondgebruik op veel plaatsen nog hetzelfde is als in de Middeleeuwen. Met heide op de hoogste en droogste stukken, akkers (essen) direct rondom de dorpen en hooilanden in de beekdalen.
Een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Het ene moment lopen we vlak langs het stromende water, een tijdje later staan we midden op de heide. We komen door authentieke dorpjes, zoals Gasteren, Anloo en Oudemolen, die niet of nauwelijks zijn aangetast door de “witte schimmel” (schil van nieuwe overwegend witte huizen aan de rand van de bebouwde kom).

Het gebied met de meeste lijnvormige houtopstanden per vierkante kilometer ligt -heel verrassend- in Friesland. In de vijfhoek Hardegarijp-Zwaagwesteinde-Buitenpost-Surhuisterveen-Oostermeer wemelt het van de elzensingels en houtwallen. Vaak maar enkele meters breed, maar wel tientallen meters lang.
Tussen het vele groen, liggen verschillende ronde meertjes, pingo‘s genaamd, verscholen. En langs de wegen staan kleine arbeidershuisjes. Anno nu heel schilderachtig om te zien. Maar in het verleden de behuizing van grote gezinnen, die met weinig geld moesten zien rond te komen. Op een enkele plaats is er sprake van bos. Rondom Veenklooster bijvoorbeeld, waar landgoedeigenaren flinke lappen grond hebben beplant met eiken, beuken en ander loofhout.

Het is goed toeven in Fletcher Hotel De Zeegser Duinen. Het hotel telt 78 kamers en is rustig gelegen, net buiten de bebouwde kom aan het begin van een zandweg. Naast het hotel ligt een kleine zandverstuiving. Iets verderop loop je het bos in. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad. Comfort: ••

Hotel 2 is gelegen in Hardegarijp (7 kilometer ten oosten van Leeuwarden). Hier slapen we in het Van der Valk Hotel Hardegarijp-Leeuwarden. Comfort: ••

Vertrek op dinsdag 20 augustus 2019 om 11.45 uur vanaf Fletcher Hotel De Zeegser Duinen. Treinreizigers worden om 11.00 uur opgehaald vanaf NS-station Assen.
Op donderdagmiddag 22 augustus verplaatsen we ons van hotel 1 (Zeegse) naar hotel 2 (Hardegarijp) (treinreizigers kunnen met de reisleider of een andere automobilist meerijden).

De kosten van deze vijfdaagse tocht zijn € 510,- per persoon, alles inbegrepen (dus ook het diner op 22-8 en de overnachting van 22 op 23-8!), behalve de drankjes in het hotel en de reiskosten op de verplaatsingsdag (22-8). Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n. Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.