STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Drentsche Aatocht */** Tocht gaat door. Op dit moment 18 deelnemers.

dinsdag 20 augustus t/m donderdag 22 augustus 2019 (3 dagen)

Wandelen door een oud cultuurlandschap. Met kronkelende waterlopen en bloeiende heidevelden binnen handbereik.
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: Vertrek op dinsdag 20 augustus 2019 om 11.45 uur vanaf Fletcher Hotel De Zeegser Duinen te Zeegse
Inclusief: 2x hotelovernachting
2x ontbijt
3x koffie/thee met "iets erbij"
begeleiding door gids
1x lunch(pakket)
2x diner (3-gangenmenu)
op eindpunt een kop soep met belegde broodjes (dag 3)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 285,00


Tussen Elp en de grens met de provincie Groningen, slingert De Drentsche Aa en haar vele zijlopen zich door een aantrekkelijk landschap. Waar het grondgebruik op veel plaatsen nog hetzelfde is als in de Middeleeuwen. Met heide op de hoogste en droogste stukken, akkers (essen) direct rondom de dorpen en hooilanden in de beekdalen. Door de uitvinding van kunstmest en prikkeldraad kwam aan deze logische indeling een einde. Het was niet meer nodig, om ieder voorjaar heideplaggen te steken, deze te vermengen met schapenkeutels en deze vervolgens op de akkers te deponeren. En ook de vele bomenrijen en houtsingels op perceelscheidingen konden zonder meer gekapt en gerooid worden. Langs de Drentsche Aa is wat dat betreft de tijd een beetje stil blijven staan. Sterker nog, er zijn verschillende houtopstanden bijgekomen.
Een prachtig gebied om doorheen te wandelen. Het ene moment lopen we vlak langs het stromende water, een tijdje later staan we midden op de heide. We komen door authentieke dorpjes, zoals Gasteren, Anloo en Oudemolen, die niet of nauwelijks zijn aangetast door de “witte schimmel” (schil van nieuwe overwegend witte huizen aan de rand van de bebouwde kom).

Het is goed toeven in Fletcher Hotel De Zeegser Duinen. Het hotel telt 78 kamers en is rustig gelegen, net buiten de bebouwde kom aan het begin van een zandweg. Naast het hotel ligt een kleine zandverstuiving. Iets verderop loop je het bos in. Na de wandelingen van maximaal 15 kilometer, kun je heerlijk bijkomen op je kamer. Of gezellig een borrel drinken in de bar. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad. Comfort: ••

Vertrek op dinsdag 20 augustus 2019 om 11.45 uur vanaf Fletcher Hotel De Zeegser Duinen. Treinreizigers worden om 11.00 uur opgehaald vanaf NS-station Assen.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

De kosten van deze driedaagse wandelreis bedragen € 285,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 20,- p.p.p.n.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).