STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Perigordtocht (F) ***/****

[ Terug ]      

woensdag 13 mei t/m maandag 18 mei 2020 (6 dagen)

Sarlat, middeleeuws en bruisend, waar fijnproevers en natuurliefhebbers volop aan hun trekken komen.
Deelnemers: minimaal 0
maximaal 0
Begeleiding:
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00


In het zuidwesten van Frankrijk ligt tussen de stad Bordeaux en de bergen van de Auverne de Périgord. Door de Périgord stromen verschillende rivieren. De Dordogne, tevens naamgever van het departement, is de meest bekende waterloop. Voor fijnproevers staat de Périgord synoniem met truffels en ganzenlever. Natuurliefhebbers komen voor de orchideeën, de uitgestrekte eikenbossen en de bijzondere rotsformaties naar de Périgord. Om de deelgebieden van de Périgord een eigen gezicht te geven, wordt er gewerkt met kleuren. De "Zwarte", "Witte, "Groene" en "Paarse Périgord". Sarlat-la-Canéda, het stadje, waar we verblijven ligt in de "Zwarte Périgord".
Het zwart slaat op het donkere bladerendak van de eikenbossen en de truffel die hier gevonden wordt.

Een zesdaagse wandelreis in de heuvels (200 tot 300 meter hoog) rondom het stadje Sarlat-la-Canéda. Met vliegtuig vanaf Rotterdam naar Bergerac v.v.
Transport ter plaatse met busje(s) van lokaal taxibedrijf. Overnachting in een driesterrenhotel in Sarlat (nadere informatie volgt). Comfort: ••
In mei is het doorgaans droog en zonnig in de Dordogne. Overdag kan de temperatuur behoorlijk oplopen. In tegenstelling tot de zomermaanden, wordt het meestal niet warmer dan tussen de 20 en 25 graden.

nadere informatie volgt