STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Minivakantie Limburg ** Nadere mededelingen over deze reis volgen in week 15. Op dit moment 9 deelnemers.

donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei 2020 (4 dagen)

Combinatie van 2 reizen in het noorden en midden van Limburg: Rozentocht (Arcen e.o.) en Leudaltocht (Heythuysen e.o.) ook afzonderlijk te boeken
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 14
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 21 mei 2020 om 11.15 uur vanuit Hotel de Maasparel in Arcen
Inclusief: 3x overnachting
3x ontbijt
3x diner (3-gangenmenu)
3x lunch(pakket)(dag 2, dag 3 en dag 4)
4x koffie met "iets erbij" onderweg
begeleiding door gids
2x groepsfoto (per e-mail)
2x een kop soep (dag 2 en dag 4)
2x overtocht met veerpont (dag 1)
koffie of thee in het hotel (dag 1 en dag 3)
Exclusief: drankjes, die je in het hotel gebruikt
reiskosten verplaatsing hotel 1 (Arcen) naar hotel 2 (Heythuysen)
Prijs: € 435,00


overnachting in twee hotels (hotel 1 in Arcen (2 nachten), hotel 2 in Heythuysen (1 nacht))

De bloeitijd van de rozen begint in mei. Lottum een dorp op de westoever van de Maas, krijgt dan extra kleur. Bij alle grote en kleine toegangswegen zijn rozenbogen geplaatst. Je voelt je als wandelaar direct welkom. In de wijde omgeving van Venlo zijn veel tuinbouwbedrijven te vinden. Er wordt van alles en nog wat op de koude grond dan wel in kassen verbouwd. Variërend van asperges en aardbeien tot bonsaiboompjes en laanbomen. Rondom Lottum hebben de kwekers zich gespecialiseerd in de teelt van rozen. In verschillende kleuren en maten. Ten noordwesten van Lottum gaan we in het natuurreservaat Schuitwater op zoek naar andere in bloei staande planten. Zoals de gele lis en de waterlelie.
Op dag twee lopen we naar de Ravenvennen, een libellenparadijsje ten zuidoosten van Lomm.
Het stadje Arcen vormt de uitvalsbasis van de Rozentocht. Het sfeervolle centrum ligt vlakbij de Maas. Na afloop van de wandeling is het bijvoorbeeld goed toeven op het terras van een wijd en zijd bekend staande ijssalon.
Ook de Kasteeltuinen zijn een bezoek waard. Wie wil, kan op dag 2, direct na afloop van de soep, op eigen gelegenheid en voor eigen rekening dwalen door de verschillende thematuinen en de geur van pas ontloken rozen opsnuiven.

Op zaterdagmorgen, na het ontbijt, verplaatsen we ons van Arcen naar Heythuysen, een afstand van circa 40 kilometer. Treinreizigers kunnen meerijden met de reisleider of een andere automobilist.

In het midden van Limburg, aan de westkant van de Maas, ligt nabij Roermond een bosrijk gebied met drie beekdalen.
Tevens wordt het Leudal gekenmerkt door kleine stukjes heide, verschillende vennen, enkele oude watermolens, twee kastelen en zoals gebruikelijk in Limburg de nodige kapelletjes.
In de loop van de tijd hebben de vrij meanderende Zelster- en Tungelroysche Beek diepe dalen uitgesleten. Nabij het water en op de hellingen van het beekdal groeien verschillende loofbomen zoals elzen, eiken en beuken. Op de wat hogere dekzandruggen zijn in het verleden veel dennen en sparren aangeplant. Echte heuvels kom je overigens niet tegen in dit deel van Limburg. De hoogste bultjes in het landschap liggen nog geen 30 meter boven NAP.
Bijzonder is de Uilentoren op Landgoed Bedelaar tussen Haelen en Heythuysen. Deze werd in opdracht van paleontoloog Eugène Dubois in 1916 gebouwd. Om als schuilplaats voor vleermuizen te dienen.
Een andere trekpleister is de Ursulamolen in de buurt van Nunhem. Het is een onderslagmolen, waar nog steeds graan wordt gemalen en olie geslagen.
De wandelingen vanuit Arcen en Heythuysen zijn maximaal 16 kilometer lang.

In Arcen verblijven we twee nachten in Hotel de Maasparel in het historische hart van het stadje. Op korte afstand van de Maas. In mei is het goed toeven op de terrassen van het hotel. In de tuinserre wordt het ontbijt geserveerd. De kamers zijn onlangs gerenoveerd. Ze zijn ruim, hebben een zithoek, een flatscreen televisie, koffie– en theefaciliteiten en een inpandige badkamer met douche en toilet. Comfort: ••

In Heythuysen verblijven we een nacht in Hotel ‘t Anker, gelegen in het centrum van het dorp. Het is een knus hotel met 12 kamers. Alle kamers beschikken over een eigen koelkastje en de mogelijkheid, om zelf een kopje koffie of thee te maken. Zes kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De overige kamers hebben wat sanitair betreft alleen een wastafel. Als je wilt douchen of naar de wc wilt, moet je de gang op. Hier zijn in totaal 3 toiletten en 3 doucheruimtes te vinden. De kamers met een eigen douche en toilet zullen als eerste worden gereserveerd. Vroegboekers zijn dus in het voordeel. Daar staat tegenover, dat deelnemers, die niet beschikken over een inpandige badkamer een korting krijgen van € 25,- op de reissom. Hotel ‘t Anker heeft een eigen restaurant. Met een authentiek interieur. De lambrizeringen zijn afkomstig uit een klooster. De keuken staat als goed bekend. Comfort: •/••

Het centrum van Arcen is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanuit Venlo en Nijmegen rijdt er minimaal 1x per uur een lijnbus naar het kuuroord aan de Maas.
Vanuit Heythuysen kun je op de laatste dag per bus (minimaal 1x per uur) de afstand overbruggen naar NS-station Roermond.

Treinreizigers kunnen desgewenst op dag 1 in Deurne (NS-station) om 10.00 uur worden opgehaald. Ook is het mogelijk, om op dag 4 met de reisleider mee te rijden van Heythuysen naar NS-station Deurne.

De kosten van deze vierdaagse tocht zijn € 435,- per persoon, alles inbegrepen (dus ook het diner op 22-5 en de overnachting van 22 op 23-5!), behalve de drankjes in het hotel en de reiskosten op de verplaatsingsdag (23-5). Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 45,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.