STO Reisgarantie

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Wethouder Verrietstraat 6
6576 DB Ooij (gem. Ubbergen)
Tel: 024-6633293
Mob: 06-51742871
E-mail:

Rozentocht ** Nadere mededelingen over deze reis volgen in week 15. Op dit moment 16 deelnemers.

donderdag 21 mei t/m vrijdag 22 mei 2020 (2 dagen)

Een bloemrijke wandeltweedaagse aan weerszijden van de Maas
Deelnemers: minimaal 8
maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 21 mei 2020 om 11.15 uur vanuit Hotel De Maasparel in Arcen
Inclusief: 1x overnachting
1x ontbijt
1x diner (3-gangenmenu)
1x lunch(pakket)(dag 2)
2x koffie met "iets erbij"
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
1x een kop soep (dag 2)
2x overtocht met veerpont (dag 1)
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 195,00


De bloeitijd van de rozen begint in mei. Lottum een dorp op de westoever van de Maas, krijgt dan extra kleur. Bij alle grote en kleine toegangswegen zijn rozenbogen geplaatst. Je voelt je als wandelaar direct welkom. In de wijde omgeving van Venlo zijn veel tuinbouwbedrijven te vinden. Er wordt van alles en nog wat op de koude grond dan wel in kassen verbouwd. Variërend van asperges en aardbeien tot bonsaiboompjes en laanbomen. Rondom Lottum hebben de kwekers zich gespecialiseerd in de teelt van rozen. In verschillende kleuren en maten. Ten noordwesten van Lottum gaan we in het natuurreservaat Schuitwater op zoek naar andere in bloei staande planten. Zoals de gele lis en de waterlelie.
Op dag twee lopen we naar de Ravenvennen, een libellenparadijsje ten zuidoosten van Lomm.
Het stadje Arcen vormt de uitvalsbasis van de Rozentocht. Het sfeervolle centrum ligt vlakbij de Maas. Na afloop van de wandeling is het bijvoorbeeld goed toeven op het terras van een wijd en zijd bekend staande ijssalon.
Ook de Kasteeltuinen zijn een bezoek waard. Wie wil, kan op dag 2, direct na afloop van de soep, op eigen gelegenheid en voor eigen rekening dwalen door de verschillende thematuinen en de geur van pas ontloken rozen opsnuiven.

De wandelingen vanuit Arcen zijn maximaal 16 kilometer lang.

In Arcen verblijven we één nacht in Hotel de Maasparel in het historische hart van het stadje. Op korte afstand van de Maas. In mei is het goed toeven op de terrassen van het hotel. In de tuinserre wordt het ontbijt geserveerd. De kamers zijn onlangs gerenoveerd. Ze zijn ruim, hebben een zithoek, een flatscreen televisie, koffie– en theefaciliteiten en een inpandige badkamer met douche en toilet. Comfort: ••
Het centrum van Arcen is bereikbaar met openbaar vervoer. Vanuit Venlo en Nijmegen rijdt er minimaal 1x per uur een lijnbus naar het kuuroord aan de Maas.

Treinreizigers kunnen desgewenst op dag 1 in Deurne (NS-station) om 10.00 uur worden opgehaald.

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 195,- per persoon, alles inbegrepen (behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht. Toeslag alleengebruik hotelkamer bij ontbreken van kamergenoot: € 15,- per persoon per nacht. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 30,- verhoogd.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **.