East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.

Wandelen aan de overkant van de Noordzee, langs brede wateren en idyllische stroompjes, over landgoederen en door het historische hart van Norwich.
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 18 augustus 2023 om 13.15 uur vanaf de terminal van Stena Line in Hoek van Holland
Inclusief: 6x overnachting
6x ontbijt
1x diner aan boord van de veerboot (3-gangenmenu)(dag 1)
5x diner in hotel (3-gangenmenu)
6x lunch(pakket)
1x uitgebreide lunch aan boord van de veerboot (2-gangenmenu)(dag 7)
begeleiding door gids
7x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
overtocht Hoek van Holland-Harwich v.v.
treinreis Harwich-Norwich v.v.
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 1250,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar buitenlandse bestemmingen, waarvoor het niet per se noodzakelijk is om in het vliegtuig te stappen, is deze reis ontwikkeld. Op een verantwoorde wijze reizen we naar onze verblijfplaats in Groot-Britannië. Per veerboot en trein. Breng je groene voornemens in de praktijk en ga mee naar de fraaie stad Norwich en het waterrijke graafschap Norfolk.
Wil je toch liever vliegen? Dan zou je zelf je vliegreis kunnen boeken. Vanaf Schiphol vliegt KLM rechtstreeks naar Norwich. Vanaf het vliegveld van Norwich kun je vervolgens met de stadsbus tot vlak bij het hotel komen. Indien je niet meevaart ontvang je een korting van € 85 op de reissom.

Komend van Hoek Holland, doemt na 6 uur varen de kust van Engeland op. De ferry legt aan in Harwich. Vervolgens is het nog zo'n twee uur sporen naar Norwich aan de westrand van National Park The Broads. Achter de duinen langs de Noordzee strekken zich moerassen, kronkelende rivieren en bloemrijke graslanden uit. In grote lijnen heeft het landschap wel wat weg van de Weerribben of het merengebied van Friesland. Met dit verschil: je krijgt er de Engelse pubs, tearooms en schilderachtige kerkjes bij.

Het waterrijke landschap van The Broads is door de mens gecreëerd doordat men hier eeuwenlang turf uit de grond haalde. Een 'broad' is de benaming van een afgegraven stuk land, waar naderhand een poel is ontstaan.
Aan de rand van het Nationaal Park liggen twee grote plaatsen: Norwich en Great Yarmouth. In The Broads zelf zijn weinig dorpen en doorgaande wegen, de stilte en weidsheid overheersen.

Tijdens deze zevendaagse reis bezoeken we zowel de kern van het Nationaal Park (stroomgebied van de River Bure en de River Yare), het historische centrum van Norwich en het licht glooiende parklandschap rondom Aylsham.
Op dag 2 blijven we in de (directe omgeving van) Norwich. Eerst bezoeken we het stadshart met zijn oude hobbelige straatjes, vakwerkhuizen en indrukwekkende kathedraal. 's Middags lopen we via de Wherryman's Way de stad uit. Vanaf dit pad hebben we zicht op de River Yare en verschillende moerasgebieden.
Op de overige wandeldagen gaan we het "buitengebied" in. Per bus of trein reizen we naar het beginpunt van de wandeling. We lopen ondermeer een ronde om Acle (rivier, moerassen, rietland, wilgenbosjes), we bezoeken Blickling Hall (bos, landhuis, heuvels), een landgoed van de National Trust nabij Aylsham en we volgen nabij North Walsham een oud kanaal, dat door een gevarieerd landschap (vochtige hooilanden, korenvelden, schilderachtige dorpjes) loopt. De wandelingen zijn maximaal 17 kilometer lang.

Op vrijdag 18 augustus 2023 verzamelen we om 13.15 uur in de terminal van Stena Line in Hoek van Holland. Deze bevindt zich op loopafstand van metrostation Hoek van Holland-Haven. Een uur later, om 14.15 uur, vertrekt de veerboot naar Harwich. De vaarduur bedraagt 6,5 uur. Om 19.45 uur lokale tijd (in het Verenigd Koninkrijk is het een uur vroeger dan in Nederland) meert de Stena Britannica af aan de kade. Eenmaal aan land lopen we naar het nabijgelegen treinstation en reizen we per spoor verder. Na een rit van circa 2 uur (met 1 overstap) zijn we in Norwich. In deze fraaie stad verblijven we 6 nachten in het Marlborough Hotel, een gemoedelijk hotel met 17 kamers op loopafstand van het hoofdstation.

Op de laatste dag, donderdag 24 augustus, verlaten we vroeg op de morgen Norwich. Per trein overbruggen we de afstand naar Harwich. Hier vaart om 09.00 uur de Stena Hollandica af. Aan het einde van de middag, om 17.15 uur, bereiken we Hoek van Holland.

Let op! Bij deze reis betaal je een hogere toeslag voor een eenpersoonskamer dan gebruikelijk.

De kosten van deze zevendaagse wandelreis bedragen € 1250,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 60,- per persoon per nacht. De totale reissom wordt in dat geval € 1610,-.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 40,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 17 juni 2023. Vanaf 18 juni 2023 wordt de reissom met € 125,- verhoogd.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.East-Angliatocht (GB) **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.