Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.

Aan het einde van de winter actief buiten zijn. Wandelen in de Alentejo, langs de Atlantische oceaan en een brede rivier.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 8
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 15 maart 2023 vanaf vliegveld Schiphol
Inclusief: vliegreis Schiphol-Faro retour
6x lunch of lunchpakket
7x diner
begeleiding door gids
transfer vliegveld naar hotel v.v.
transfer hotel 1 naar hotel 2
vervoer i.v.m. wandeltochten
8x koffie met "iets erbij" onderweg
7x overnachting in 2 hotels
7x ontbijt
Exclusief: de drankjes, die je in de hotels gebruikt
lunch tijdens de verplaatsingsdag (dag 4)
Prijs: € 1565,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Het gebied aan de overzijde van de Rio Tejo, zo luidt de letterlijke vertaling van Alentejo. Het is een overwegend heuvelachtig en dunbevolkt gebied, dat een groot deel van de zuidelijke helft van Portugal in beslag neemt. De heuvels (voornamelijk tussen de 200 en 350 meter hoog) worden hier en daar onderbroken door brede rivierdalen en bescheiden bergkammen.
Tussen Lissabon en de Algarve ligt een streek, die nog niet overspoeld wordt met toeristen. De Alentejo is voor fijnproevers, voor mensen, die niet alleen maar de gebaande paden willen volgen. Een ander stukje Portugal willen ontdekken. Veel wandelaars zijn ons reeds voor gegaan. Voor hen zijn routes uitgezet en is steeds meer accommodatie beschikbaar. Echt druk zal het in de Alentejo echter nooit worden. Er zijn weinig beschut gelegen stranden en het is in de zomer in het binnenland veel te warm. Ook als wandelaar heb je tussen juni en oktober niets te zoeken in de Alentejo. Wel laat in de herfst of vroeg in de lente.
Met een beetje geluk lopen we in de zon bij temperaturen, die kunnen oplopen tot boven de 20 graden. Bovendien wordt het wat later donker in Portugal. We kunnen daarom langer van het daglicht profiteren. Terwijl bij ons de loofbomen, veel struiken en de meeste kruiden nog in winterrust zijn, zijn de graslanden in de Alentejo reeds bedekt met talloze witte, gele en paarse bloemen.

Na onze vliegreis van Amsterdam naar Faro reizen we met een of twee minibusjes naar onze eerste verblijfplaats.
Dat is Vila Nova de Milfontes. Deze plaats ligt aan de kust, bij de monding van de Rio Mira. Ten noorden en zuiden van Vila Nova de Milfontes ligt een brede duingordel, die af en toe wordt onderbroken door rotspartijen. De hoogste heuvels zijn nog geen 100 meter hoog. Vanuit Vila Nova de Milfontes volgen we een stuk van het Visserspad, een lange afstandsroute, die van Porto Covo in het noorden naar Cabo de Sao Vicente in het zuiden loopt. We wandelen ondermeer in de omgeving van Almograve met zijn prachtig rood gekeurde zandstenen kliffen. Tijdens de tweede helft van de reis verblijven we in het binnenland, in Mértola. Mértola, gelegen aan de Rio Guadiana, is een schilderachtige stadje met steegjes, stadsmuren en imposante burcht. Nabij Mértola liggen een aantal interessante wandeldoelen, zoals het voormalige mijnstadje Sao Domingos, waar van 1859 tot 1965 uit gedolven pyriet koper en zwavel werd gewonnen. Tussen Sao Domingos en het havenplaatsje Pomarao aan de Guadiana liggen nog steeds de restanten van een spoorlijn. En ook de oevers van verschillende meertjes en beken getuigen van het mijnbouwverleden; de kleurrijke sedimenten contrasteren met het zwarte water.

De eerste drie nachten brengen we door in een hotel in Vila Nova de Milfontes, nabij de duinen, het strand en de rivier. In Hotel HS Milfontes Beach heb ik 7 kamers gereserveerd. De ligging van dit hotel is gunstig: nabij het centrum van Vila Nova de Milfontes, de monding van de Mira en het strand. Het hotel heeft een eigen restaurant. Hotel HS Milfontes Beach maakt deel uit van de Duna Parque Hotel-keten. Comfort: ••
In Mértola logeren wij in Hotel Beira Rio op loopafstand van het centrum. Aan de voet van een heuvel op korte afstand van rivier de Guadiana liggen naast elkaar twee hotels. Er is een gezamenlijke ontbijtzaal en een buitenbad. Comfort: •• 's Avonds gaan we "uit eten" in het historische hart van Mértola.

De wandelingen rondom Vila Nova de Milfontes en Mértola zijn maximaal 17 kilometer lang.

De kosten van deze achtdaagse wandelreis bedragen € 1445,- p.p. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 120,- verhoogd.

Vertrek vanaf vliegveld Schiphol op woensdag 15 maart 2023. De precieze vertrek- en aankomsttijden van het vliegtuig worden nader bekend gemaakt.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers. Alentejotocht (P) ***/**** VOLGEBOEKT! Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.