West-Thüringentocht (D) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.

Naar de boorden van de rivier de Werra. Met de bossen van Nationalpark Hainich op de achtergrond. Overnachting in een hotel, dat gevestigd is op een fraai landgoed. Een verblijfsadres van formaat! Als het gaat om de entourage, de grootte van de kamers en de kwaliteit van het eten staat van alle hotels in het programma van 2023 dit hotel met stip op 1!
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op woensdag 31 mei 2023 om 11.00 uur vanaf NS-station Arnhem (uitgang Sonsbeekzijde)
Inclusief: 5x overnachting
5x ontbijt
5x diner (3-gangenmenu)
5x lunch(pakket)
begeleiding door gids
6x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 885,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
In het hart van Duitsland, op nog geen 400 kilometer van Arnhem, ligt de deelstaat Thüringen. Het is een gebied met een rijke afwisseling van natuur en cultuur. Te midden van uitgestrekte bossen liggen schilderachtige stadjes, kastelen en landhuizen. De componist Bach werd in Eisenach geboren. De schrijver Goethe heeft Thüringen in alle richtingen doorkruist. Hetzelfde geldt voor de kerkhervormer Marten Luther.
Vanuit Creuzburg, gaan we het westelijk gedeelte van Thüringen verkennen. We lopen onder meer langs de rivier de Werra, we bezoeken het Nationaal Park Hainich en we genieten van het uitzicht vanaf de Heldrastein.

In het nabije verleden, zijn we vaker in de deelstaat Thüringen geweest. Dit jaar gaan we voor de tweede keer naar de omgeving van de stad Eisenach. In dit voormalige grensgebied tussen West en Oost is veel te zien. Een van de grote verrassingen van het herenigde Duitsland is het gebied Hainich. Het is een dunbevolkte streek met uitgestrekte beukenbossen. In tegenstelling tot de meeste andere wouden, werd in dit gebied nauwelijks hout geoogst. Het lag immers in een uithoek van de DDR. Na de Koude Oorlog kreeg de natuur nog meer vrij spel. Een groot militair oefenterrein, genaamd Kindel, werd volledig ontruimd en aan zijn lot overgelaten. In twintig jaar tijd is het gebied veranderd in een bloemrijke grazige vlakte met struweel en bosschages. De laatste jaren ontdekken steeds meer mensen de natuurlijke charmes van National Park Hainich. Vanuit ons hotel in het buitengebied van Creuzburg zullen we naar het 10 kilometer verderop gelegen Mihla rijden, om vandaaruit te voet naar de kern van het Nationaal Park te lopen. Langs de Werra, die zich met grote lussen een weg naar het noordwesten baant, is het ook goed wandelen. Vanuit Creuzburg is een afwisselende rondwandeling over beide oevers te maken. Wat meer hoogteverschillen (de hoogste "toppen" liggen 400 tot 500 meter boven de zeespiegel) zullen we tegenkomen in het ten noorden van Creuzburg gelegen Naturpark Eichsfeld-Hainich. Hier worden loof- en naaldbossen afgewisseld met rotspartijen, weilanden en akkers. Een bekend wandeldoel in dit gebied is de uitkijktoren op de Heldrastein.
De lengte van de wandelingen varieert van 6 (dag 1) tot 18 km (wandeling in de Hainich). De wandeling in het wat meer heuvelachtige en bergachtige Naturpark Eichsfeld-Hainich-Werra is maximaal 15 km lang. Steile stukken omhoog en omlaag worden daarbij zoveel mogelijk vermeden.

We verblijven vijf nachten in Biohotel Wilhelmsglücksbrunn nabij het stadje Creuzburg. In een rustige omgeving op korte afstand van de rivier de Werra, ligt een verzameling gebouwen. Een statig landhuis met verschillende schuren. Het betreft een voormalige kloosterboerderij, die gedeeltelijk is verbouwd tot hotel. Ook is er een restaurant en een winkel aanwezig. De groentes, die tijdens het avondeten worden geserveerd zijn zoveel mogelijk afkomstig van eigen teelt. Daarnaast beschikt het hotel over eigen vee (schapen, waterbuffels).
De deelnemers van de reis in juni 2022 waren erg te spreken over de rustige ligging en de goede kwaliteit van het eten. Ook het personeel kreeg veel lof toegezwaaid.

De kosten van deze zesdaagse wandelreis bedragen € 885,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vanaf NS-station Arnhem reizen we op woensdag 31 mei met een minibus (8 personen + chauffeur) naar het hotel in Creuzburg (Biohotel Wilhelmsglückbrunn)(circa 400 km), waar we tussen 17.00 en 18.00 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.
Uiteraard is het ook mogelijk, om met eigen vervoer naar Creuzburg/Eisenach te komen. In dat geval krijg je een korting van € 65 op de reissom.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

West-Thüringentocht (D) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.West-Thüringentocht (D) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.West-Thüringentocht (D) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.West-Thüringentocht (D) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.West-Thüringentocht (D) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.West-Thüringentocht (D) ***/**** Reis gaat door. Op dit moment 6 deelnemers.