Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers.

Een grotendeels nieuwe reis naar het hart van Duitsland. Met overnachting in twee bijzondere hotels.
Deelnemers: Minimaal 7
Maximaal 16
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op dinsdag 7 juni 2022 om 11.00 uur vanaf NS-station Arnhem (uitgang Sonsbeekzijde)
Inclusief: 3x overnachting (hotel 1)
3x overnachting (hotel 2)
6x ontbijt
6x diner (3-gangenmenu)
6x lunch(pakket)
begeleiding door gids
7x koffie met "iets erbij"
vervoer naar/van -indien van toepassing- begin-/eindpunt wandeling
vervoer Nederland - Duitsland v.v. per minibus
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 895,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
In het hart van Duitsland, op nog geen 400 kilometer van Arnhem, ligt de deelstaat Thüringen. Het is een gebied met een rijke afwisseling van natuur en cultuur. Te midden van uitgestrekte bossen liggen schilderachtige stadjes, kastelen en landhuizen. De componist Bach werd in Eisenach geboren. De schrijver Goethe heeft Thüringen in alle richtingen doorkruist. Hetzelfde geldt voor de kerkhervormer Marten Luther.
Vanuit Creuzburg en Eisenach, gaan we het westelijk gedeelte van Thüringen verkennen. We lopen onder meer langs de rivier de Werra, we bezoeken het Nationaal Park Hainich en we wandelen over de Rennsteig, een bekende lange afstandsroute door het Thüringer Wald. Daarnaast staat er een stadswandeling door het centrum van Eisenach op het programma en gaan we nader kennismaken met een kuuroord.

In het nabije verleden, zijn we vaker in de deelstaat Thüringen geweest. De stad Eisenach en de directe omgeving hebben we echter altijd overgeslagen. En dat terwijl er in het voormalige grensgebied tussen West en Oost zoveel te zien is. Een van de grote verrassingen van het herenigde Duitsland is het gebied Hainich, ten noordoosten van Eisenach. Het is een dunbevolkte streek met uitgestrekte beukenbossen. In tegenstelling tot de meeste andere wouden, werd in dit gebied nauwelijks hout geoogst. Het lag immers in een uithoek van de DDR. Na de Koude Oorlog kreeg de natuur nog meer vrij spel. Een groot militair oefenterrein, genaamd Kindel, werd volledig ontruimd en aan zijn lot overgelaten. In twintig jaar tijd is het gebied veranderd in een bloemrijke grazige vlakte met struweel en bosschages. De laatste jaren ontdekken steeds meer mensen de natuurlijke charmes van National Park Hainich. Vanuit ons hotel in Creuzburg zullen we naar het 10 kilometer verderop gelegen Mihla rijden, om vandaaruit te voet naar de kern van het Nationaal Park te lopen. Langs de Werra, die zich met grote lussen een weg naar het noordwesten baant, is het ook goed wandelen. Vanuit Creuzburg is een afwisselende rondwandeling over beide oevers te maken. Wat meer hoogteverschillen (de hoogste "toppen" liggen 400 tot 500 meter boven de zeespiegel) zullen we tegenkomen in het ten noorden van Creuzburg gelegen Naturpark Eichsfeld-Hainich. Hier worden loof- en naaldbossen afgewisseld met rotspartijen, weilanden en akkers. Een bekend wandeldoel in dit gebied is de uitkijktoren op de Heldrastein. Eisenach ligt aan de rand van het Thüringerwald. Een met overwegend sparrenbossen begroeide langgerekte heuvelkam (met bergen, die ten zuiden van Eisenach maximaal 720 meter hoog zijn). Te midden van deze ietwat monotone bossen ligt ineens een bijzondere parel: Schloβ Altenstein. Om het vrij kleine slot, dat van binnen en buiten een mengelmoesje is van bouwstijlen ligt een groot park. Met bijzondere bomen, veel bloeiende planten, een kapelletje en een oosters theehuisje.
De lengte van de wandelingen varieert van 8 (dag 1) tot 18 km (wandeling langs de Werra). De wandelingen in het wat meer heuvelachtige en bergachtige Naturpark Eichsfeld-Hainich-Werra en het Thüringerwald zijn maximaal 15 km lang. Steile stukken omhoog en omlaag worden daarbij zoveel mogelijk vermeden.

We verblijven drie nachten in Biohotel Wilhelmsglücksbrunn nabij het stadje Creuzburg. In een rustige omgeving op korte afstand van de rivier de Werra, ligt een verzameling gebouwen. Een statig landhuis met verschillende schuren. Het betreft een voormalige kloosterboerderij, die gedeeltelijk is verbouwd tot hotel. Ook is er een restaurant en een winkel aanwezig. De groentes, die tijdens het avondeten worden geserveerd zijn zoveel mogelijk afkomstig van eigen teelt. Daarnaast beschikt het hotel over eigen vee. Op vrijdag 10 juni verhuizen we naar het viersterrenhotel Kaiserhof in het hart van Eisenach. De klassiek ingerichte kamers ademen een zekere grandeur uit.

De kosten van deze zevendaagse wandelreis bedragen € 895,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel waar je verblijft. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.

Vanaf NS-station Arnhem reizen we op dinsdag 7 juni met een minibus (8 personen + chauffeur) naar de omgeving van Eisenach (circa 400 km), waar we tussen 17.00 en 18.00 uur zullen arriveren. De minibus wordt bestuurd door de reisleider. Mocht de groep meer dan 8 deelnemers tellen, dan wordt een tweede vervoermiddel (auto of minibus) ingezet. Een deelnemer met veel rijervaring zal in dat geval als tweede chauffeur fungeren.
Uiteraard is het ook mogelijk, om met eigen vervoer naar Creuzburg/Eisenach te komen. In dat geval krijg je een korting van € 70 op de reissom.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met ***/****.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers. Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers. Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers. Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers. Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers. Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers. Midden-Duitslandtocht (D) ***/**** Reis gaat door. Nog 1 kamer beschikbaar. Op dit moment 6 deelnemers.