Noordoostpoldertocht */** Op dit moment 1 deelnemer

De -helemaal niet zo saaie- polder in, op zoek naar een lichtwachtershuisje, paddenstoelen en de restanten van het eiland Schokland
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 18
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op vrijdag 13 oktober 2023 om 11.15 uur vanuit Hotel Van Saaze in Kraggenburg
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
1x ontbijt
1x lunchpakket (dag 2)
1x driegangendiner
begeleiding door gids
soep na afloop van de wandeling (dag 2)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 310,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Aan het einde van een kilometerslange strekdam lag eertijds "de Zeeburcht". Een klein onderkomen met een lichtopstand. Vanaf hier voeren schepen de Zuiderzee op. Inmiddels golft om de Zeeburcht een halmenzee. En ergens in de verte leidt - achter de bomen van bosgebied De Voorst- Emmeloord.
Tussen de Noordoostpolder en het oude land liggen twee randmeren. Het langgerekte en vrij brede Zwarte Meer en het kleine beschut gelegen Kadoeler Meer. Direct ten zuiden van het Kadoeler Meer ligt het Voorsterbos. De hoge bomen houden veel wind tegen. Daarnaast telt het meer twee eilandjes. De noordoever is het meest natuurlijk met brede rietkragen en wilgenstruweel. Bijzonder is De Voorst, een keileembult, die voor de aanleg van de Noordoostpolder als natuurlijke zeewering fungeerde. Als extra beveiliging had men in het ondiepe water van de Zuiderzee een palenrij aangebracht. De restanten van deze beschoeiing zijn nog steeds te zien. Achter het Kadoeler Meer strekt het hoge Land van Vollenhove zich uit.
Op dag 1 wandelen we in het zuidoostelijk gedeelte van de Noordoostpolder. Voor dag 2 staat het Waterloopbos op het programma. Op de laatste dag gaan we naar Schokland, een voormalig eiland in de Zuiderzee.

De wandelingen zijn tussen de 13 en 16 kilometer lang.

We overnachten in het gezellige Hotel Van Saaze in het centrum van Kraggenburg. Het hotel telt 26 comfortabele kamers, die allemaal zijn voorzien van een eigen badkamer. Een aantal kamers beschikt tevens over een balkon. Comfort: •/••

Kraggenburg ligt in de Noordoostpolder. Vanuit het hotel ben je na 10 minuten lopen in het uitgestrekte Voorsterbos. Het Waterloopbos en Oud-Kraggenburg/de Zeeburcht liggen op respectievelijk 3 en 4,5 kilometer afstand.
Kraggenburg is met openbaar vervoer bereikbaar. Overdag stopt er 1 tot 2x per uur een bus (lijn 71 Zwolle-Emmeloord v.v.). Treinreizigers kunnen eventueel ook worden opgehaald vanaf NS-station Kampen-Zuid.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 310,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Een maand voor aanvang van de tocht wordt de reissom met € 40 verhoogd.

Vertrek op vrijdag 13 oktober 2023 om 11.15 uur vanuit Hotel Van Saaze in Kraggenburg.

Achter de tochtnaam wordt met één of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met */**.

Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Notabene
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Fotoreportage

Noordoostpoldertocht */**  Op dit moment 1 deelnemerNoordoostpoldertocht */**  Op dit moment 1 deelnemerNoordoostpoldertocht */**  Op dit moment 1 deelnemerNoordoostpoldertocht */**  Op dit moment 1 deelnemerNoordoostpoldertocht */**  Op dit moment 1 deelnemerNoordoostpoldertocht */**  Op dit moment 1 deelnemerNoordoostpoldertocht */**  Op dit moment 1 deelnemer