Walcherentocht **/*** Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.

Walcheren: een veelzijdig eiland in het hart van Zeeland
Deelnemers: Minimaal 8
Maximaal 20
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op maandag 22 mei 2023 om 12.00 uur vanuit Hotel Anno Nu in Oostkapelle
Inclusief: 2 x hotelovernachting
2 x ontbijt
2 x lunchpakket (dag 2 en dag 3)
2 x diner (3-gangenmenu)
3x koffie/thee met "iets erbij" onderweg
koffie of thee bij aankomst in het hotel (dag 1)
begeleiding door gids
een kop soep (dag 3)
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 380,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Walcheren en Zuid-Beveland vormen een geheel. Dat is niet altijd zo geweest. Tot ver in de negentiende eeuw had Arnemuiden een directe verbinding met de zee. Nu liggen er akkers, weilanden, een vliegveldje en een uitgestrekt industrieterrein ('t Sloe) tussen Het Veerse Meer en de Westerschelde. Ook het smalle stukje water tussen Zuid-Beveland en Noord-Brabant werd ingepolderd.
Eenmaal in Walcheren is de zee niet ver meer. Voorbij Vlissingen, beginnen de stranden en duinen, die doorlopen tot Vrouwenpolder. Met slechts één onderbreking: de Westkapelse Zeedijk.
De westkust van Walcheren is al geruime tijd een geliefde woon- en vakantieplek. In de Gouden Eeuw verrezen langs de duinrand de eerste buitenplaatsen. Zoals kasteel Westhove in Domburg.
Datzelfde Domburg groeide in de negentiende eeuw uit tot kuuroord. Want men had ontdekt, dat de zee "een heilzame werking had op lichaam en geest". In mei zullen wij ook de zeelucht inademen, en ons (gedeeltelijk) in het zeewater dompelen. Op dag 1 blijven we in de buurt van Oostkapelle. Het pittoreske havenstadje Veere staat voor dinsdag op het programma. Dan lopen we eerst een ronde door het historische centrum, gevolgd door een lange lus door het buitengebied. Veere wordt omgeven door kreekrestanten, bos en het water van het Veerse Meer. Tijdens de laatste dag lopen we naar Domburg. We gaan het strand op, wandelen door de duinen en doorkruisen "De Manteling" een gevarieerd loofbos, dat in de zeventiende eeuw werd aangeplant om als windscherm te dienen.

Per dag leggen we te voet afstanden af, die variëren van 12 kilometer op woensdag tot 18 kilometer op dinsdag. Op maandag bedraagt de wandelafstand circa 15 kilometer.

De kosten van deze driedaagse tocht zijn € 380,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- p.p.p.n.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 21 april 2023. Vanaf 22 april 2023 wordt de reissom met € 35,- verhoogd.

Vertrek op maandag 22 mei 2023 om 12.00 uur vanaf Hotel Anno Nu in Oostkapelle.
Oostkapelle is per lijnbus bereikbaar. Vanaf NS-station Middelburg duurt de rit circa 20 minuten.
Maximaal 3 treinreizigers kunnen desgewenst -op de heenweg- ook meerijden met de reisleider. Vanaf NS-station Breda om 09.15 uur.

Hotel Anno Nu is een kleinschalig hotel met 15 kamers/suites aan de rand van het centrum van Oostkapelle. De kamers hebben onlangs een "make-over gehad". Ook het restaurant heeft een eigentijds decor gekregen. Aan de voorkant heeft het hotel een groot terras.
Op deze reis is de garantieregeling van STO van toepassing (zie www.uniekvoettochten.nl/reisvoorwaarden).

Achter de tochtnaam wordt met een of meer ster(ren) aangegeven, hoe zwaar de wandeling(en) is/zijn. In de rubriek Nieuws, kopje "Zwaarte van de wandelingen", wordt nader uiteengezet, wat de kenmerken zijn van een reis met **/***

Notabene 1
Het kan enige tijd duren, alvorens je een factuur voor deze reis ontvangt. In de rubriek laatste nieuws, eerste bericht wordt uitgelegd, waarom er soms bewust gewacht wordt met het aanmaken en versturen van facturen.

Notabene 2
Indien je een hotelkamer voor je alleen wilt hebben, betaal je altijd een toeslag. Ook als het een (kleine) kamer met 1 bed betreft.

Fotoreportage

Walcherentocht **/***  Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Walcherentocht **/***  Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Walcherentocht **/***  Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Walcherentocht **/***  Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Walcherentocht **/***  Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Walcherentocht **/***  Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.Walcherentocht **/***  Reis gaat door. Op dit moment 13 deelnemers.