Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.

Wandelen door Zuid-Limburg terwijl de fruitbomen in bloei staan
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 16
Begeleiding:
Vertrek:
Inclusief:
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Zuid-Limburg staat vooral bekend om zijn "heuvels" en dalen. De enige plek in Nederland, waar serieuze hoogteverschillen in het landschap voorkomen. Dat dit dezelfde gebied in het voorjaar wordt gestoffeerd met roze en witte bloesem van talloze (hoogstam)fruitbomen is minder bekend.
Vooral in het Maasdal ten zuiden van Maastricht, beslaan boomgaarden een behoorlijke oppervlakte, Hier tref je streekeigen rassen aan, zoals het Eijsdener en het Gronsvelder Klumpke.

Hotel In den Hoof, aan de rand van Maastricht, gelegen aan de weg naar Cadier en Keer, vormt onze uitvalsbasis. De botanisch waardevolle kalkgraslanden van Bemelen liggen op loopafstand. Wat verderop zijn de rijk begroeide hellingbossen van Rijckholt te vinden.
Vanuit de stadsrand gaan we wandelend de omgeving verkennen. Hotel In den Hoof vormt steeds het start- en eindpunt van alle wandelingen. Te voet overbruggen we afstanden van 14 (dag 1), 16 (dag 3) tot 18 kilometer (dag 2). Natuurlijk zullen we onderweg een aantal keren omhoog en omlaag moeten, we zijn ten slotte in Zuid-Limburg! Steile hellingen en gladde paden worden daarbij zoveel mogelijk vermeden.
Nadere informatie volgt.

Fotoreportage

Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.Bloesemtocht *** Op dit moment 2 deelnemers.