Ommetje Utrechtse Heuvelrug (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.

Als de blaadjes van de bomen nog frisgroen en zacht zijn. Twee dagen de bossen in. Afgewisseld met een bezoek aan Kasteel Amerongen. Een leuke mix van wandelen, eten en cultuur opsnuiven
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 18
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek: op donderdag 11 mei 2023 om 11.30 uur vanaf Hampshire Boshotel Overberg in Overberg (nabij Veenendaal)
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
entree kasteel Amerongen
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief: de drankjes, die je in het hotel gebruikt
Prijs: € 265,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Voor degenen, die het plezierig vinden, om wandelen af te wisselen met andere activiteiten. Denk hierbij aan een uitgebreide lunch, een museum bezoeken, winkelen of een extra drankronde op het terras. Niets moet, heel veel mag. Dus heerlijk ontspannen en bovenal genieten!
Deze reis is een aanrader voor beginnende wandelaars. En voor mensen, die van zichzelf weten, dat 9 kilometer wandelen op een dag genoeg is.

Wandelen is de manier om een gebied, dorp of stad beter te leren kennen. Tijdens het lopen kun je om je heen kijken, hoor je de vogels en snuif je de geuren van bloeiende planten op. Je geniet het meest als je je niet hoeft te haasten. Als de afstand die je dient te overbruggen overzichtelijk is. Ook een korte wandeling kan je daarom veel voldoening geven.

Tijdens de voorlaatste ijstijd zijn op verschillende plaatsen in Nederland stuwwallen ontstaan. Het landijs gleed via de rivierdalen langzaam maar gestaag naar het zuiden. Aan weerszijden van de voormalige rivier werden heuvels opgeworpen van maximaal 200 meter hoog. Toen het in Nederland warmer werd, werden de stuwwallen door erosie -er was nog geen begroeiing- snel lager.
Ten westen van de voorloper van het riviertje de Eem liggen de beboste hoogtes van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Het zijn de meest westelijk gelegen stuwwallen van Nederland.
Het zuidelijk gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug heeft de status van Nationaal Park gekregen. Omdat hier de bossen in mindere mate worden doorsneden door wegen en spoorlijnen. Ook is het gebied tussen de A12 en Rhenen wat minder dicht bevolkt. Ten slotte zijn er goede verbindingen mogelijk tussen de bossen op de stuwwal en de uiterwaarden van de Nederrijn. Wellicht lopen er over niet al te lange tijd edelherten op de Amerongse Berg en de Amerongse Bovenpolder.
Ons hotel (Hampshire Boshotel Overberg) ligt gunstig ten opzichte van verschillende wandelgebieden. Landgoed De Laan en de boswachterij Amerongen liggen om de hoek.
De beide wandelingen zijn maximaal 9 kilometer lang.

Overnachting in het drie kilometer ten westen van Veenendaal gelegen Boshotel Overberg. Dit viersterrenhotel is gelegen in een rustig gebied nabij de bosrand. Het hotel heeft 26 comfortabele en modern ingerichte hotelkamers, welke alle zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Het restaurant is ondergebracht in een afzonderlijk gebouw (een verbouwde boerderij), dat op circa 50 meter afstand van het hoofdgebouw ligt. De architectuur en uitstraling van Boshotel Overberg is bijzonder. Het veertien jaar oude hoofdgebouw, past met zijn houten gevelbekleding en ecodak, prima in het landschap. Tijdens de bouw zijn verschillende monumentale eiken blijven staan. Comfort: ••/•••

Vertrek op donderdag 11 mei 2023 om 11.30 uur vanaf Boshotel Overberg in het buitengebied van Veenendaal.

Veenendaal is per trein vanuit Utrecht bereikbaar. Vanaf NS-station Veenendaal-West kun je met de reisleider of een andere automobilist meerijden naar het hotel. Een afstand van vijf kilometer. Ook is het mogelijk om de afstand tussen NS-station Veenendaal-West en het hotel te overbruggen met een buurtbus (Keolis buurtbusRRReis 505).

De kosten van deze tweedaagse tocht zijn € 265,- per persoon, alles inbegrepen, behalve de drankjes in het hotel. Extra voor eenpersoonskamer: € 25,- per persoon per nacht.
Mocht je een tweepersoonskamer op indeling hebben geboekt, dan betaal je bij het ontbreken van een kamergenoot, een toeslag van € 15,- per nacht voor het alleengebruik van de kamer. Deze toeslag wordt tijdens de reis in rekening gebracht en dient contant te worden voldaan.
Vroegboekkorting tot en met 10 april 2023. Een maand voor aanvang van de reis wordt de reissom met € 25,- verhoogd.

Fotoreportage

Ommetje Utrechtse Heuvelrug (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Ommetje Utrechtse Heuvelrug (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Ommetje Utrechtse Heuvelrug (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Ommetje Utrechtse Heuvelrug (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Ommetje Utrechtse Heuvelrug (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.Ommetje Utrechtse Heuvelrug (zwaarte: halve ster) Reis gaat door. Op dit moment 8 deelnemers.