Ommetje Utrechtse Heuvelrugtocht (zwaarte: halve ster) Op dit moment 3 deelnemers.

Als de blaadjes van de bomen nog frisgroen en zacht zijn. Twee dagen de bossen in. Afgewisseld met een bezoek aan Kasteel Amerongen. Een leuke mix van wandelen, eten en cultuur opsnuiven
Deelnemers: Minimaal 6
Maximaal 18
Begeleiding: Rowan Koster
Vertrek:
Inclusief: koffie/thee bij aankomst
1x hotelovernachting
2x uitgebreide lunch (2 gangen)
drankjes tijdens de lunch
1x ontbijt
1x driegangendiner
begeleiding door gids
groepsfoto (per e-mail)
Exclusief:
Prijs: € 0,00
Garantie:
Logo STO Garant

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Aanmelden
Voor degenen, die het plezierig vinden, om wandelen af te wisselen met andere activiteiten. Denk hierbij aan een uitgebreide lunch, een museum bezoeken, winkelen of een extra drankronde op het terras. Niets moet, heel veel mag. Dus heerlijk ontspannen en bovenal genieten!
Deze reis is een aanrader voor beginnende wandelaars. En voor mensen, die van zichzelf weten, dat 9 kilometer wandelen op een dag genoeg is.

Wandelen is de manier om een gebied, dorp of stad beter te leren kennen. Tijdens het lopen kun je om je heen kijken, hoor je de vogels en snuif je de geuren van bloeiende planten op. Je geniet het meest als je je niet hoeft te haasten. Als de afstand die je dient te overbruggen overzichtelijk is. Ook een korte wandeling kan je daarom veel voldoening geven.

Tijdens de voorlaatste ijstijd zijn op verschillende plaatsen in Nederland stuwwallen ontstaan. Het landijs gleed via de rivierdalen langzaam maar gestaag naar het zuiden. Aan weerszijden van de voormalige rivier werden heuvels opgeworpen van maximaal 200 meter hoog. Toen het in Nederland warmer werd, werden de stuwwallen door erosie -er was nog geen begroeiing- snel lager.
Ten westen van de voorloper van het riviertje de Eem liggen de beboste hoogtes van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Het zijn de meest westelijk gelegen stuwwallen van Nederland.
Het zuidelijk gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug heeft de status van Nationaal Park gekregen. Omdat hier de bossen in mindere mate worden doorsneden door wegen en spoorlijnen. Ook is het gebied tussen de A12 en Rhenen wat minder dicht bevolkt. Ten slotte zijn er goede verbindingen mogelijk tussen de bossen op de stuwwal en de uiterwaarden van de Nederrijn. Wellicht lopen er over niet al te lange tijd edelherten op de Amerongse Berg en de Amerongse Bovenpolder.
Ons hotel (Hampshire Boshotel Overberg) ligt gunstig ten opzichte van verschillende wandelgebieden. Landgoed De Laan en de boswachterij Amerongen liggen om de hoek.
De beide wandelingen zijn maximaal 9 kilometer lang.